9 dolog, amit nem tudtál Vanessa Kirby-ről, az egyik legígéretesebb színésznőről

Bizonyára te is találkoztál már valahol Vanessa Kirby nevével, akinek manapság igencsak beindult a karrierje. De, ha máshonnan nem, Mundruczó Kornél és Wéber Kata, Pieces of a Woman című filmjéből biztosan ismerős!

9 dolog, amit nem tudtál Vanessa Kirby-ről, az egyik legígéretesebb színésznőről
Fotó: Gettyimages.com

Abban pedig biztosak vagyunk, hogy a jövőben is rengeteget fogunk róla hallani, ezért összegyűjtöttünk róla néhány érdekességet!

Vanessa Kirby BAFTA-díjas angol színésznő. Elsőként a színház színpadát hódította meg, amiért jelentős számú díjat és elismerést kapott, ezután figyelt fel a filmipar is a tehetségére. Egyik legismertebb alakítása a Netflixen vetített The Crown című drámasorozatban Margit hercegnő megformálása volt. De többek között szerepelt Poirot: Elefántok nem felejtenek, a Jupiter felemelkedése, az Everest és a Mielőtt megismertelek című filmekben is. Idén a Mission: Impossible 7 c. filmben lesz látható Tom Cruise oldalán.

Wimbledonban nevelkedett.

Wimbledonban nőtt fel, délnyugat London egyik jómódú külvárosában, ami egyébként a híres teniszbajnokságnak is otthont ad.

Apja, Roger Kirby professzor, kiváló urológus, akit nemrégiben a Royal Society of Medicine elnökévé neveztek ki. Édesanyja, Jane Kirby, a Country Living magazin korábbi szerkesztője. Két testvére van: Joe és Juliet.

A dráma adott neki biztonságot, amikor középiskolájában zaklatták.

Mindig a dolgok drámai oldalán éreztem, hogy leginkább élek. Hogy ez vagyok én --

- mondta a The Guardian-nak 2018-ban.

Arra a kérdésre, hogy más lányok zaklatták-e, Kirby azt válaszolta: "Igen, ez... rendszeres volt. Elég szörnyű. Egy tanár azt mondta anyámnak az utolsó napomon az iskolában: "Túlélte. Megtette”, ami azt jelenti, hogy tudták, hogy ez történik."

Valójában úgy véli, hogy a zaklatás hatással volt az egészségére.

"Még mindig nem értem a lényegét, de én súlyosan érintett voltam, és elkaptam ezt a trópusi [bél] betegség, a giardiát, ami két évig tartó kezeléssel és rengeteg kórházban töltött idővel járt. Azt hiszem, itt minden összefüggött. Most, amikor visszatekintek rá, úgy érzem, hogy ez a három év rendkívül magas érzelmi intelligenciát adott nekem."

A Bristol Old Vic Színházi Iskola visszautasította.

Kezdetben Kirby azt tervezte, hogy elmegy a Bristol Old Vic Színházi Iskolába, de sajnos erre sohasem kapott lehetőséget, mivel nem vették fel. Ennek eredményeként Vanessa úgy döntött, hogy kihagy egy évet, amelyet főként utazással töltött, mielőtt az Exeter Egyetemre ment volna angol szakra. A színészet iránti érdeklődése azonban nem hagyott alább, amit az is mutat, hogy végül a Londoni Zene- és Drámai Művészeti Akadémián egy tehetségkutató ügynökség szerződtette.

Elsősorban színházi berkekből ismert.

Számos színházi produkcióban játszott. 2009-ben például az Octagon Theatre Boltonban szerepelt az Édes fiaim (Arthur Miller), Kísértetek (Ibsen) és A Szentivánéji álom (Shakespeare) című darabokban. Ezek a szerepek biztosították neki azt a hírnevet, hogy idővel egyre több főszerepet szerzett meg, mint például Rosalind szerepét az Ahogy tetszik-ben (Shakespeare).

A McFly brit popzenekar videoklipjében is láthattuk.

Kirby megjelent a banda 2007-es „The Heart Never Lies” című kislemezének videoklipjében, amely az Egyesült Királyság toplistáján a harmadik számú sláger lett.

Első filmes szerepe egyébként a 2010-es Love/Loss romantikus-drámában volt, míg az első sorozata a The Hour c. BBC-dráma 2011-ben.

Családja és barátai "Noo"-nak becézik.

Ez az aranyos becenév a középső nevének, a Nuala-nak a rövidítése. Kirby 2013-ban elmondta a The Scotsman magazinnak, hogy azért döntött úgy, hogy Noola helyett a Vanessát használja majd, mert ügynöke emlékeztette a brit színésznő, Vanessa Redgrave nagy szerepére.

Egy önbarnító katasztrófa majdnem az áttörést jelentő szerepébe került

Kirby elárulta, hogy önbarnítót kent magára, de a bokáján túl sokáig hagyta hatni, miután pedig próbálta lemosni olyan lett, mintha "fluoreszkáló zoknit" viselt volna.

"Bementem a képernyő tesztemre, és mind a négy rendező, valamint Peter Morgan, az alkotó tekintete egyenesen a bokámra szegeződött. Pont szoknyát viseltem, így körülbelül tíz percig nézték a bokámat" - emlékezett vissza. Őszintén szólva, azt hiszem, Peter többet nézte a bokámat, mint az arcomat, és később azt mondta, hogy ez a baki majdnem a munkámba is került.“

Margit hercegnőként "perverznek" nevezte magát.

Van egy képem róla a földszinti mosdómban. Az emberek soha nem kérdeznek semmit, amikor meglátják, általában csak annyit mondanak: "Oooo-kay!

Van egy fotó a hálószobámban is a Royal Variety Show-ról, ahol Margit először jelenik meg a nyilvánosság, előtt. Egy igazán mélyen dekoltált ruhában van és csodálatosan néz ki. Emlékeztet arra, hogy Margit és Erzsébet mennyire ellentétként voltak nevelve. Ez táplálta a feszültséget is közöttük." – mondta a Time Out-nak 2017-ben.

Szendrei Alexandra

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós