X-Faktor kiesők: A nézők szerint igazságtalanul alakult az első élő show

2022.október.23.

Probléma merült fel szavazásnál az applikációban, megtörtént az RTL történelmi logóváltása, színpadra lépett a 12 versenyző, és aki elég kávét ivott, az élőben is láthatta, kik úszták meg a veszélyzónát, és kik voltak kénytelenek távozni az X-Faktor első élő show-jából.

Ők négyen estek ki az X-Faktor első élő show-jából
Ők négyen estek ki az X-Faktor első élő show-jából
Fotó: RTL Sajtóklub

Komoly erőfeszítésekbe került végignézni a 2022-es X-Faktor első élő showját, ami egy A Gyűrűk ura rendezői változattal is felvehette volna a versenyt, tekintve, hogy este 8 óra után kezdődött, és bőven elmúlt éjfél is, mire végre kiderült, ki az a 4 versenyző, akitől már az első élő show után elbúcsúzunk. A tehetségkutató ugyanis spártai szigorral szórja a kizárólag tinédzserekből és fiatal felnőttekből álló versenyzőit.

Akik széket kaptak a produkciójuk után, és azt sikerült is megtartaniuk az est folyamán, tehát egyenes ágon jutottak tovább, az Solyom Berni, Mihályfi Luca, Serbán Szebasztián és Kiss Kevin voltak, míg a 8 fős veszélyzónából Helfy Alexa, Boros Marci, Bodrogi Enikő és a Synergy nevű lánytrió menekült meg a kiesés elől a nézői szavazatok alapján. Búcsúzott tehát az X-Faktortól Váradi Ábel, Berekta Ádám (és velük együtt az alternatív zenei is), a mentorok egyik abszolút kedvenceként számon tartott Sophia Khan, valamint a ByeAlex által mentorált Isky&Szkym.

A közösségi média, ahogy az lenni szokott a tehetségkutatók idején, most is hangos volt a nézők véleményétől. Többen úgy gondolják, nem feltétlenül ért továbbjutást Marci produkciója: „Igazság szerint Marcinak ki kellet volna esnie. Ez úgy, ahogy van, meg van bundázva és rendezve! Azért, mert a Marci beteg, nem feltétlenül gondolom azt, hogy ezért neki bent kell maradnia. Mert a legjobbnak kell nyernie a végén. És ő közel sincs hozz” – olvasható az egyik hozzászólásban. Természetesen akadtak bőven, akik a védelmére keltek: „Hihetetlen, mennyien hiszik azt, hogy Marci rossz volt...ő nem tehet arról, hogy problémája van...mindegyik fordulóban megmutatta, hogy ő igenis tud és akar is! Látszik rajta, hogy az ő zenéi nagyon sokat fognak érni a későbbiekben, már csak azért is, mert van MONDANIVALÓJA!!! Ráadásul SAJÁT maga írja a dalait. Egy igazi dalszerző, és az egész világgal tudatta az X-Faktor alatt, hogy beteg és problémás embereknek van a legérzőbb és legszebb lelkük, ami pedig az ő zenei másságában is megjelenik! Ennyi!”

Elégedetlenek a nézők az X-Faktor élő showba jutott versenyzőivel

Akadt olyan is, aki az alternatív vonalat képviselő Ábel és Ádám távozását találta igazságtalannak: „Not fair not fair, sajnos ez a stílus, amit Ábel és Ádám hoz, nem kell nekik ide, pedig baromi tehetségesek, remélem, hallunk még róluk.” És természetesen volt, aki beleállt ByeAlex-ba az ugyancsak kieső Isky&Szkym miatt: „Ki gondolta volna, hogy a két tehetségtelen az első élőben kiesik... Szép volt Alex, egy jól zenélő bandát dobtál el erre”.

Bár a „tömeges kiesés” a verseny első fázisában nem új, évekkel ezelőtt vezették be, de többen is hangot adtak neki, hogy nem látják sok értelmét a dolognak, miután a fiatal tehetségeknek így esélyük sincs megmutatni, mit tudnak. „Ezért kár volt egy rakás pénzt elpazarolni. Kérjük vissza a régi mentorokat és a párbajos X-Faktort. Így, hogy tömegesen ejtik ki a versenyzőket, esélyük sincs kibontakozni.” – mutatott rá egy másik kommentelő.

Kávé mellé friss és ropogós olvasnivaló:

Ez is érdekelhet

Erzsébet királynő dédunokája otthon, a fürdőszobában született meg

Erzsébet királynő dédunokája otthon, a fürdőszobában született meg

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói