Zendaya a generációjának legmagasabbra törő csillaga

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az imádnivaló Disney-sztár imidzsét már két éve maga mögött hagyta a most 23 éves színésznő, és A legnagyobb showman és a Pókember: Hazatérés című filmjeivel Hollywood számára is nagykorúvá vált. A karrierje újabb fontos mérföldkövéhez érkezett idén nyáron, és nem csupán a kasszasikereinek köszönhető sztárstátusza miatt már több mint 60 millióan követik az Instagramon is.

Van mondanivalója

Zendaya az első pillanattól tisztában van vele, hogy hatással van az emberekre, és azzal is, hogy ez felelősséggel is jár, ezért nem engedheti meg magának, hogy akármit posztoljon a közösségimédia felületeire. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy kihátrálna a konfliktusokból, sőt, éppen ellenkezőleg.

Zendaya

A Disney-filmekből kinőtt generáció számára akkor lett hirtelen felnőtt nő belőle, amikor a közösségi médiában arra buzdította a követőit, hogy támogassák az egykori sztársportoló Colin Kaepernicket, aki azzal vált híressé, hogy a mérkőzéseket felvezető himnusz alatt letérdelt, így tiltakozván a feketékkel szembeni diszkirmináció, és rendőri túlkapások ellen. A megosztó sportolót elítélők számára Zendayából is azonnal ellenség lett, és rengeteg fenyegetést kapott. Ez azonban nem tántorította el a fiatal sztárt, és tavaly a charlottesville-i zavargások idején az Instagramon ítélte el a magukat fajvédőknek nevezett nácik provokációját az Instagramon.

Zendaya vajon Kylie Minogue-tól vagy Jennifer Lopeztől inspirálódott

Zendaya vajon Kylie Minogue-tól vagy Jennifer Lopeztől inspirálódott

"Undorodom" - írta ki az Instagramra tavaly novemberben, amikor a hondurasi menekültek ellen hazája a katonságot vetette be. A fiatal lányt nem érdekli, hogy mennyire lesz egy-egy ilyen posztjával népszerű, ő azt teszi, amit a lelkiismerete dikált, hogy a gyengék, kiszolgáltatottak és elnyomottak pártjára álljon.

Tudjuk, hogy egészen fiatal kora óta az egyik legizgalmasabb jelenség a vörös szőnyegen, és azt gondolnánk, hogy Tommy Hilfiger például ezért kérte fel, hogy 2019 nyarára közösen tervezzenek kollekciót, pedig nem így van. A divattervezőt Zendaya a társadalmi igazságtalanságok elleni elkötelezettsége vonzotta. "Olyan sok híresség van, akiknek rengeteg követőjük van, de vajon mit tesznek a társadalmi változásokért? Az első pillanattól egyértelmű volt, hogy ő a változásért küzd, szívvel-lélekkel aktivista" - mondta a fiatal hírességről Hilfiger a Vogue magazinnak.

Zendaya

Van stílusa

Idén nyáron újra a kasszasikernek ígérkező Pókember-széria legújabb, a Pókember: Idegenben című részében láthattuk a moziban, de egykori Disney-sorozatsztárként visszatért a képernyőre is, hiszen az HBO új drámasorozatának az Eufóriának a főszereplője. A sztár egy percre sem pihen, hiszen közben már a világ egyik legnagyobb sci-fi klasszikusának új feldolgozásában is főszerepben kell bizonyítani, éppen a Dűnét forgatja, közben pedig letette a névjegyét a divatvilágban is. Idén márciusban Tommy x Zendaya néven a párizsi kifutón mutatták be közös kollekcióját Amerika egyik legsikeresebb márkájával, a Tommy Hilfigerrel.

A Glamour párizsi kiadásának szerkesztői elmesélték, hogy amikor Tommy Hilfiger párizsi irodájában megmutatták Zendayának a róla készült fotósorozatot, meghazudtolva fiatal korát egyedül hozta meg döntést, és igen gyorsan, dúdolgatva, mosollyal az arcán választotta ki a fotókat, amiket megjelenésre jóváhagyott. Azt pedig már a divatmárka munkatársai mesélték, hogy azért volt hálás feladat vele dolgozni, mert már a tervezés során is ugyanilyen határozott volt. Mindig nagyon felkészülten érkezett a megbeszélésekre, megmutatta, hogy kik inspirálják, a hatvanes-hetvenes évek csillagai.

Szerepelt közöttük a Vogue első fekete bőrű címlapsztárja, Beverly Johnson és a hetvenes évek popsztár ikonja Grace Jones is, aki a színésznő legnagyobb örömére a párizsi különleges show-n is végigvonult a neonfényben fürdő kifutón a gördeszkás modellekkel együtt.

Zendaya

Zendaya stílusának titka, hogy nagyon változatos, és nem ritkán elég merész is, de a szélsőségektől mentes. Ahogy a közösségimédia-megnyilvánulásait, úgy az öltözködését is időnként éri kritika. Azt állítja, hogy már felül tud ezeken emelkedni, sikerült magát eltávolítani a negatív megnyilvánulásoktól, de ha mégsem, akkor felhívja az anyukáját, aki tanárnőként rengeteg ilyen helyzetet kezelt már, és mindig rendbe tudja tenni a világhírű lányát.

20 híresség, aki egyáltalán nem annyi idős, mint amennyinek gondolnád

20 híresség, aki egyáltalán nem annyi idős, mint amennyinek gondolnád

Zendaya jó dolgokat csinál, jó célokért küzd, sosem felejti, hogy honnan, a nem éppen rózsás környéknek számító Oaklandből jött. Megdolgozik a sikerért, de tudja, hogy ez felelősséggel jár, ezért lett a generációjának az egyik legautentikusabb hangja.

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2019. július-augusztusi számában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője