Zendaya: “Az emberek odajönnek hozzám, hogy elmeséljék a saját történetüket a drog fogságában”

2022.április.24.

Zendaya napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésznője Hollywoodban és bár mindenhol feltűnik, nagyon nehéz őt élőben elcsípni Los Angeles-ben. Ezért is számított kivételes alkalomnak, hogy megjelent a napokban - a szakma számára tartott - nagyszabású Eufória vetítésen. A színésznő visszafogott, galambszürke nadrágkosztümjében, élőben tündökölt a vörösszőnyegen, majd részt vett a zártkörű beszélgetésen is a nemrég megnyitott, pompázatos Filmakadémiai Múzeumban. Ott jártunk a helyszínen.

Zendaya: “Az emberek odajönnek hozzám, hogy elmeséljék a saját történetüket a drog fogságában”
Fotó: Getty Images

A tinédzserek drogfüggőségéről szóló népszerű HBO Max sorozat egy valódi “ujjlenyomat a pop-kultúrában” - ahogyan az est moderátora nevezte és talán nem minden magyar néző számára ismert, hogy a sorozatot egy tehetséges magyar operatőr, Rév Marcell vitte vizuálisan sikerre - különösen izgalmas képi világával. Rév Marcell munkájáról egyébként többek között a jelentős amerikai filmmagazin, a Deadline is elismeréssel írt már.

Zendaya a vetítés utáni beszélgetésen meglepő közvetlenséggel, nyitottsággal és könnyekig menő meghatottsággal beszélt a szerepről, amelyben Rue-t, a drogfüggő tini lányt alakítja. “Annyi emberséggel próbáltam megformálni ezt a szerepet, amennyivel csak tudtam, de ez közel sem volt könnyű feladat, mert a karakterem, Rue nem csak érzelmi, hanem rengeteg fizikális fájdalmon is átmegy a drogfüggősége következtében". - magyarázta a színésznő. “Nagyon nehéz jelenet volt például érzelmileg, amikor Rue, a kistestvére a szeme láttára, ver szét egy ajtót… Az pedig a másik dolog, hogy szeretem a kollégáimat, azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom és nem akartam nekik olyan bántó dolgokat mondani, amelyek a forgatókönyvben szerepeltek…!” - tette hozzá nevetve.

Fotó: Getty Images

A színésznő azt is elmesélte, hogy ez a szerep nem csupán egy közönséges szerep számára, hanem komoly kötődése alakult ki a fiktív lányhoz. “Szeretem Rue-t. Csodálatos érzés számomra, amikor odajönnek hozzám az emberek az utcán és elmondják a saját történetüket. Ilyenkor magammal viszem mindazt, amit elmeséltek és akaratlanul is beépülnek a Rue személyiségébe. Így Rue számomra azokat ez embereket reprezentálja, akiknek segítségre és szeretetre van szükségük. Akik nem érzik a reményt és nem érzik magukban azt, hogy létezik egy jó oldaluk is. Nem is tudok erről anélkül beszélni, hogy ne érzékenyüljek el…" - vallotta be könnyek között a színésznő érzelmi érintettségét a szerepével. “Amióta Rue karakterét játszom, egy része én vagyok Rue-nak, egy részem pedig ő és csak azt szeretném, ha őáltala tudnának az emberek gyógyulni.”

A tervektől eltérően - miszerint a második évaddal befejeződik a sorozat - az Eufória szabad utat kapott egy következő, harmadik évadra, amelynek a premierje a Hollywod-i előrejelzések alapján valamikor 2023 őszére várható. Ennek oka, hogy Zendaya több filmben is forgat egyidejűleg és az Eufória forgatásai csúsznak a színésznő elfoglaltságai miatt.

Vida Virág

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő