Zeneradar: Little Simz az európai hiphop koronázatlan királynője

Ha eddig nem ismerted volna, akkor örömünkre szolgál bemutatni neked Simbiatu “Simbi” Abisola Abiola Ajikawót, vagyis művésznevén Little Simz-et, a nigériai joruba származású brit rappert és színésznőt.

Little Simz a BRIT Awardson
Little Simz a BRIT Awards-on
Fotó: Gettyimages.com

Little Simz első mixtape-je 2010-ben jelent meg, széleskörű ismertségre azonban a közelmúltban tett szert 2021-es és egyben negyedik stúdióalbumával, amelynek Sometimes I Might Be Introvert a címe. Ez az album hozta el számára idén a legjobb új előadónak járó elismerést a BRIT Awards-on, amelyet édesanyjával karöltve vett át: „Nézd, mit csináltál, anya!” – mondta büszkén. Little Simz beszédében kiemelte, hogy ő az élő bizonyítéka annak, hogy ha keményen dolgozol, akkor rendkívüli dolgokat érhetsz el a hátteredtől és a származásodtól függetlenül.

A 28 éves észak-londoni független rapper nemcsak excentrikusságával és lírai dalszövegei őszinteségével, de a kulturális örökségét ünneplő zenei hangzással is leveszi a hallgatóságot a lábáról. Introspektív és gondolatébresztő számaiban Little Simz rappel a belső küzdelmeiről, személyes kapcsolatairól és a kortárs társadalmi problémákról is – mindezt olyan stílusban teszi, ami bárkinek erőt adhat. Munkásságát Kendrick Lamar már 2017-ben is dicsérte.

Little Simz karrierje 16 évesen kezdődött színésznőként a BBC Spirit Warriors nevű sorozatában. Jelenleg a Netflixen látható, 2019-ben újraindított Top Boy című sorozat egyik szereplője, amelynek Drake az egyik producere és amelynek második évada nemrég érkezett a streaming-szolgáltató műsorára. Little Simz rendkívül tehetségesnek bizonyul a képernyőn is, de egyelőre leginkább a zenét tartja az elsőszámú önkifejezési formájának, ami egész életében közel állt hozzá.

Ha kedveled a hiphop műfaját, Little Simz zenéjét imádni fogod! A Sometimes I Might Be Introvert elérhető minden digitális platformon.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő