Zseniális videón a filmtörténet leggyönyörűbb színorgiái

2016.június.21.

Biztosan vannak olyan mozijelenetek, amelyek örökké a retinádba égtek. Hogy miért éppen ez, vagy az a film, vagy miért éppen pontosan az a bizonyos jelenete volt rád kitörölhetetlen hatással, nem könnyű megmondani. Talán nagyon pontosan reflektált az aktuális élethelyzetedre, tökéletesen jelenítette meg a vágyaidat, félelmeidet. A válasz összetett, de a hatás nagyon fontos eleme valószínűleg a képsor, a filmjelenet színe.

Azt már régóta tudjuk, hogy a színek befolyásolják a hangulatunkat, az érzéseineket. Ezek a pszichológiai hatások különösen jól működnek filmen, nem véletlen, hogy bizonyos filmjelenetek nemcsak benned maradtak meg, hanem a barátnőd is éppen ugyanarra a jelenetre emlészik egy filmből, de a világ másik végén találnál olyan embert, aki ugyanattól a filmrészlettől képtelen szabadulni, amitől te.

A filmrendezők, operatőrök tökéletesen ismerik ezeket a hatásokat, és bizony nem restek alkalmazni sem. Olyan rendezők, mint Wes Anderson, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick nemcsak a történetvezetés nagy mesterei, hanem lenyűgöző vizuális művészek, akik nagyon is számolnak a színek sajátos hatásaival. Ebben az egészen elképesztő, lenyűgöző montázsban 3 perc alatt az utóbbi évtizedek legismertebb filmjeinek legnagyobb hatású színorgiát szedték össze. Páratlan gyűjtemény ez a filmecske, megmutatja, hogy milyen trükkösen működtetnek bizonyos színek érzéseket, és hogyan hatnak. Muszáj megnézned, tényleg lenyűgöző:

Ez is érdekelhet

9 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt örökbefogadsz egy cicát

9 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt örökbefogadsz egy cicát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói