Grillezés tető alatt

Szponzorált tartalom

2020.július.10.

Igen érdekesen indult az idei nyár, hiszen eddig javarészt az eső esett, és többnyire csak álmodozhattunk a tűző napsugarak melegítő simogatásáról. Azonban bármilyen is az időjárás, attól még nyár van, és a nyár a grillpartik egyik legkedveltebb évszaka. Ahhoz pedig, hogy esőben se kelljen lemondani a finom falatokról, érdemes valamiféle árnyékolót állítani a grill fölé, így nem jelenthet gondot a váratlanul eleredő csapadék.

Grillezés tető alatt
Fotó: GrillPlaza

Fix tetőszerkezet a grill fölé

A terasszal rendelkezők nagy része szívesen épít a terasz fölé egy fix tetőszerkezetet, hogy védje a kerti bútorokat és a masszázsmedencét az időjárás viszontagságaitól. Ha elég nagy a terasz, akkor a grillsütő is beférhet alá, így biztosan nem okoz gondot az időjárás váratlan megváltozása.

Ugyanakkor a fix szerkezeteknek elég nagy hátulütőjük, hogy tényleg fixek, vagyis alattuk már biztosan nem lehet többet napfürdőzni, hiszen a napsugarak az állandó tetőnek hála garantáltan nem fogják többé érinteni a terasz alatt elhelyezett holmit, így a napozóágyat sem.Dinamikus árnyékolás a grillsziget fölé

Divatos manapság a kertekben kialakított fix grillsziget, ami fölé tetőszerkezet kerül, hogy az esőtől és a tűző napsütéstől egyaránt óvja a szakácsot és az összegyűlt társaságot is. Azonban a tetőszerkezet helyett sokkal jobb megoldást kínálnak a pergolák, melyekkel az árnyékolás dinamikussá tehető.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lamellák elforgathatóak akár kézileg, akár gombnyomásra, vagyis a pergola alatt az árnyékolás változtatható a pillanatnyi igényeknek megfelelően.

Továbbá a pergolák oldalfallal szintén felszerelhetőek, így a szél és a szomszédok kíváncsi tekintete elől egyaránt védelmet nyújtanak.

Mobil árnyékolás napernyővel

Kevesen tartják jó ötletnek a napernyőt a grillsütő fölé helyezni, hiszen félő, hogy a textil előbb-utóbb lángra kap. Ezért grillezéshez ajánlott olyan napernyőt választani, ami valóban kiváló minőségű anyagokból készült, hiszen ezek vászna meglehetősen jól bírja a magasabb hőmérsékletet. Persze ez nem azt jelenti, hogyha folyamatosan közelről éri a forróság az anyagot, akkor ne roncsolódna, de a megfelelő odafigyeléssel és távolsággal ennek esélye minimálisra csökkenthető.

Ezért ha grillezéshez keresel napernyőt, mindenképp olyat válassz, ami elég nagy ahhoz, hogy ne csak a grillsütő férjen alá, hanem a szakács és az előkészületekhez szükséges eszközök mind elférjenek alatta, de a legjobb, ha akkora, hogy az asztalok is beférnek alá. További fontos szempont a választásnál, hogy ne középen helyezkedjen el a lábazat, hanem lehetőleg oldalt, hiszen így egyrészt több hely marad alatta, másrészt a lábazat elhelyezkedése miatt a balesetek esélye szintén csökken.

A grillezésben azonban mindenekelőtt egy jó minőségű grillsütőre van szükség, így ha egy ilyet szeretnél beszerezni, nézz szét a Grillplaza.hu akciós kínálatában!Ez is érdekelhet

Hihetetlen: ezek a színészlegendák végül kimaradtak a Harry Potter-filmekből

Hihetetlen: ezek a színészlegendák végül kimaradtak a Harry Potter-filmekből

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt