Kerékpározás Hévízen

Szponzorált tartalom

2020.július.10.

Mindenkinek kijár egy kis pihenés, azonban sokan szeretik az idejüket aktívan eltölteni. Ez persze akkor lehetséges, ha olyan úti célt és szálláshelyet választunk, ahol maximálisan kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk, testi-szellemi értelemben egyaránt. A következő pár sorban a kerékpározásról, annak előnyeiről lesz szó, illetve arról, hogyan iktatható be a mozgásforma a nyaralásba.

Kerékpározás Hévízen
Fotó: Europafit

A kerékpározás jótékony hatása

Ezt a mozgásformát minden korban és testsúly esetén beiktathatjuk programunkba, az pedig biztos, hogy jótékony hatással bír az egészségre. A rendszeres kerékpározás csökkenti az olyan szív- és keringési betegségek kialakulásának kockázatát, mint amilyen a szívinfarktus, az agyvérzés, a magas vérnyomás, az érszűkület. Továbbá támogatja a diétát, növeli a kalóriafelhasználást, és az anyagcserét is serkenti. Kerékpározással mérsékelhetőek az izompanaszok és gerincproblémák. Ráadásul, az aktív dohányosokat segítheti a leszokásban, hiszen azok, akik rendszeresen bicikliznek, sokkal kevesebb cigarettát is szívnak. Ez tehát egy olyan vonzó sportlehetőség, amely még környezetbarát is!

Milyen a jó kerékpár?

Amennyiben a szállodák közötti választás nehézkes, érdemes figyelembe venni a környékbeli kerékpáros útvonalakat, továbbá a hotel által biztosított minőségi kerékpárokat.

Egy jól csengő márkanév biztosan minőséget tükröz, és jó, ha az egész családra gondolnak, azaz rendelkezésre állnak férfi-, női-, és gyermek kerékpárok egyaránt. Az is fontos, hogy a kerékpárkölcsönzés mellett útvonalterveket, térképanyagokat, szevizlehetőséget is biztosítson az adott szálláshely.

Válogasson bátran a Hotel Európa fit**** szobakínálatában, ahol minden kerékpáros tervét megvalósíthatja!

Kerékpáros kirándulás Hévízen!

A Balaton északi partja tökéletes látványt tár elénk, az itt tekerők megismerhetik a növény- és állatvilágot, de a balatoni dombok szőlőiben termelt páratlan fehérbor ízét is. A 4,4 hektáros tó, a Hévízi-tó a világ legnagyobb méretű gyógytava, és egyúttal egy 9 km-es kerékpárút köti össze a Balatonnal.

A környéken lehetőség van olyan kerékpáros kirándulásokra, amelyekhez valójában egyáltalán nem feltétel a jó kondíció, hiszen igény szerint le is rövidíthetőek ezek az útvonalak, de akár hosszabb kirándulások is beiktathatóak.

A bicikliutak legnagyobb arányban kiépített kerékpárutakon, másodrendű, kisforgalmi autóutakon, valamint földutakon, mezők mentén haladnak. A kirándulni vágyók több túraútvonal között választhatnak, amelyek mindegyike más-más földrajzi tájat érint, illetve különböző távot foglal magába. A kalandorok aszerint is választhatnak, hogy várost néznének-e szívesen, vagy inkább csak a természet lágy ölén tekernének egy jót.

Ez is érdekelhet

Hihetetlen: ezek a színészlegendák végül kimaradtak a Harry Potter-filmekből

Hihetetlen: ezek a színészlegendák végül kimaradtak a Harry Potter-filmekből

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt