Miért adj a kutyádnak jutalomfalatot?

Szponzorált tartalom

2020.április.21.

Minden állatnak a kedvében lehet járni valami finomsággal. Nincs ez másként a kutyáknál sem, így bátran alkalmazd a jutalomfalatokat, hiszen számtalan módon használható lehetőséget nyújt neked! Ha kiképzés során adod, akkor igazi motivációs eszköz van a kezedben!

Miért adj a kutyádnak jutalomfalatot?
Fotó: kedvence.hu

Pozitív megerősítés

Biztos hallottál már arról, hogy dicsérettel sokkal több mindent el lehet érni, mint szidással, fenyegetéssel. Nincs ez másként a kutyáknál sem, hiszen sokkal előbb és pontosan elvégzi a feladatát, ha tudja, hogy a végén egy finomság várja, mintha félelemből tenné.

Szeretnéd megtanítani, hogy hogyan kell lefeküdni? Mi sem egyszerűbb! Fogj egy jutifalatot, és a már korábban leültett kutyának add ki a vezényszót. Ezzel párhuzamosan vidd a jutalomfalatot tartó kezed a mancsai közé, hogy azt követve lefeküdjön. Ha megtette, akkor megérdemli a finomságot, ezért haladéktalanul add oda neki. Nagyon fontos, hogy akár bolti, akár házi jutalomfalatot alkalmazol, az kicsi legyen, mint egy borsószem, és persze a tréning idején sose egy jóllakott állattal dolgozz, hiszen ebben az esetben nincs motiváció.

Puha vagy ropogósabb?

Az, hogy milyen a textúrája a jutalomfalatnak, az maximálisan rád és a kutyád ízlésére van bízva. Akár variálhatod is a puha és könnyen rágható darabokat a roppanóssal, hiszen így nem lesz unalmas a kínálat. Mivel nem kötelező, hogy csak a tréning során kapjon jutifalatot, így a hétköznapok idején van lehetőséged arra, hogy kitapasztald, hogy milyen is a tökéletes állag, amiért a kutyád rajong. Igazán jó alkalom a köztetek lévő kötődés erősítésére. Tehát ha úgy tetszik, variáld, kombináld kedvedre!

A te kutyád is szeret rágódni a különböző, préselt bőrből készült fogtisztítókon? Ha igen, akkor hagyd, hogy kiélje rajtuk ezt a vágyát, hiszen kifejezetten ebből a célból készültek, hogy tegyenek a fogai épségéért. A Kedvence.hu kínálatában igazán különleges, ízesített darabokra is bukkanhatsz, amik tuti elnyerik a négylábú tetszését!

Kiemelten fontos szempont a jutalomfalat választásakor, hogy tartalmazza a kutyád mindennapi egészségéhez elengedhetetlen vitaminokat. Mivel ez is nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, így legalább egy kis részét magában kell, hogy foglalja. Arról pedig ugye nem is kell szólnunk, hogy maximálisan egészséges alapanyagokból készüljön?!

Hiszen nem elég, hogy a mindennapos tápja tartalmaz mindent, amire szüksége van, mivel nem minden nap ugyanannyit fog enni belőle!

A kedvenced szükségleteinek a kielégítésében mindenképp érdemes szakértő csapatot keresni, hiszen csak így lehetsz maximálisan biztos abban, hogy a kutyád a megfelelő jutalomfalatot kapja!

Ez is érdekelhet

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk