Mire jó egy masszázsmedence?

Szponzorált tartalom

2020.július.27.

A masszázsmedencékben fürdőzés sokáig csak a wellness-szállodák kiegészítő szolgáltatása volt, ahol a pihenni vágyók kényeztethették a meleg és bugyogó vízben a megfáradt testüket. Azonban a jakuzzik egyre inkább elterjedtek, és ma már egyre több háztartásban találhatóak kisebb vagy nagyobb darabok. De miért jó, ha van otthon egy masszázsmedence?

Elűzi a stresszt

Kutatások támasztják alá, hogy naponta akár már 10 perc masszázsmedence-használat jelentősen és tartósan csökkenti a szervezet stressz-szintjét. Nagyon röviden megfogalmazva lényegében a jakuzzi meleg vize és a vízsugarak munkája egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a test és a lélek ellazuljon.

A meleg víz ugyanis hat az elmére, mivel az agyban endorfint, azaz ismertebb nevén boldogsághormont szabadít fel, aminek köszönhetően az agy megnyugszik. Ez a megnyugvás az alvás minőségére szintén hatással van, ennek köszönhetően ugyanis megszűnik az álmatlanul forgolódás, és mély, nyugodt, pihentető alvás veszi át a helyét.

A meleg víz azonban nem csupán az elmére hat, hanem az izmokban szintén oldja a feszültséget, hatására kitágulnak az erek, így a pulzus és a szívverésszám is lassabbá válik.

Segíti a fogyási törekvéseket

A túlsúly napjainkban igen jelentős probléma, hiszen számos komoly betegség okozója, többek közt például a 2-es típusú cukorbetegség, a meddőség, valamint a szív- és az érrendszeri problémák megjelenését szintén az elhízáshoz kötik. Valószínűleg ez a felismerés az egyik oka, hogy soha nem voltak ilyen népszerűek a fogyókúrás eszközök, melyek a gyors sikerélmény elérésével kecsegtetnek.

Bár a masszázsmedence használata nem egy újabb csodamódszer, de komoly segítséget jelenthet a fogyási törekvésekben. Ennek oka, hogy a meleg vízben felgyorsulnak az anyagcsere-folyamatok, melyeknek a salakanyagok eltávolításában van nagy szerepük. Ezenfelül a meleg víz izzaszt, aminek köszönhetően a szervezet zsírkészlete szintén égésnek indul.

Továbbá az erős vízsugarak szintén segítséget jelentenek, mivel annyira alaposan megdolgoztatják az izomzatot, ami egy könnyedebb mozgással egyenértékű.

Pozitív hatással van az egészségre

A napi masszázsmedence-használatból az egészség szintén profitál, hiszen erősíti az immunrendszert, és a vérkeringést is serkenti. Mivel a vérkeringésnek nagy szerepe van az oxigén és a tápanyagok sejtekhez való eljuttatásában, így olyan problémákra jelenthet gyógyírt a jakuzzi, mint a fejfájás és a gyógyulási folyamatok felgyorsulása.

Ha azt hiszed, hogy a masszázsmedence kizárólag a gazdagok kiváltsága, ismerd meg a FreeFlow jakuzzikat, melyek minőségben megegyeznek egy magasabb kategóriát képviselő medencékkel, de az áruk jóval kedvezőbb.

Ha te is szeretnél egy ilyen masszázsmedence büszke tulajdonosa lenni, nézz szét a SpaTrend kínálatában, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő darabot!Ez is érdekelhet

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

Szépséghírek

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Divathírek

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett