Tippek és trükkök tablet használathoz: te hallottál már ezekről?

Szponzorált tartalom

2020.augusztus.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A technika világában szinte minden évben feltalálnak valami új, hasznos eszközt, mint például korábban a tabletet, ami folyamatosan fejlődik, és amellyel nemcsak netezhetünk, SMS-t írhatunk és hívást kezdeményezhetünk, hanem videókat nézhetünk, szerkeszthetünk, grafikára vagy játékra is használhatjuk, olvasgathatjuk a kedvenc divatlapunk hasábjait, és akár jobb képeket csinálhatunk, mint egy profi fényképezőgéppel. Ehhez pedig még számos praktikus tulajdonság is társul.

Tippek és trükkök tablet használathoz: te hallottál már ezekről?
Fotó: Euronics / BP Digital

A tablet meghódította a családokat

A tabletek az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a felnőttek és az iskolások körében, ami elsősorban azért van, mert egyszerre több mindenre is tudjuk őket használni. A könnyű hordozhatósága miatt olvasásra, filmnézésre, emailezésre, és még sok egyéb dolgokra használható, arról nem is beszélve, hogy árkategóriában is olcsóbbaknak számítanak a laptopoknál. Az elmúlt években megnövekedett a tabletek iránti érdeklődés, amely karácsonykor figyelhető meg a legjobban. Szinte minden második család vesz egyet ajándékba.

Miért hasznos a tablet, szemben a laptoppal?

Az egyik fontos különbség laptop és tablet között, hogy a tabletnek nincs
billentyűzete
, ugyanakkor az érintőkijelzője minden olyan funkciót helyettesít, amire a billentyű is képes. Ez a kép nagyításnál és olvasásnál nem okoz gondot, ugyanakkor ha valaki kifejezetten munkához használja, és az írás is a mindennapjai része, akkor lehet, hogy inkább a laptopnál marad. Kényelem és praktikusság szempontjából messze az egyik legjobb választás, másik nagy előnye a mérete és a súlya. Egy tablet még egy női táskán sem fog ki, hiszen kicsi, könnyen tárolható és bárhol elfér. Míg a laptopnak külön táska kell, és nem a legjobb érzés az egész városon keresztül magunkkal cipelni, ha egyik tárgyalásról a másikra megyünk.

Akiknek nemcsak a kényelem és praktikusság számít, hanem az is, hogy minőségi és gyors technikai eszközbe fektessenek, annak fontos, hogy a tabletek működési hátterét is ismerje kicsit. Meglepő, de a legjobb üzemidővel rendelkező laptopoknál is kevesebb töltést igényel egy tablet. Adattárolási képességben viszont már a laptopok győzedelmeskednek, hiszen egy tableten viszonylag kevés kép és adat tárolható. Bár ez attól is függ, hogy hány GB-os modellt veszünk. A legtöbbször 16 és 128 GB közötti eszközök közül választhatunk, míg laptopok esetében akár 500 GB-os at tárhelyű gépet is kaphatunk a boltokban. Hozzá kell tenni, hogy nem mindegyik laptop képes ekkora mennyiségű adat és kép tárolására, de a laptopoknál külső tároló használatára is van lehetőség az USB portok miatt. Mivel a tabletek viszonylag jó áron elérhetőek, szerencsére nem kell választanod, a legtöbb háztartásban van ez is, az is.

Kiknek ajánlott a tabletezés?

A tablet ötlete, ahogy már említettük elsősorban a praktikusság miatt született, így a sokat utazóknak egyértelműen tökéletes választás. Az évek során viszont annyi funkciót sikerült vele ellátni, hogy a diákok iskolai dolgainak megkönnyítésére, online tanuláshoz, munkához, filmezéshez és természetesen minden szabadidős tevékenységhez remekül használható. Ilyen példának lehet említeni a főzést. A régi szakácskönyveket is kiválthatja, hiszen az internet segítségével nemcsak a recepteket nézhetjük meg gyorsan, hanem videókat is betehetünk az étel készítéséről.

Milyen dolgokat tartsunk észben, hogy hosszú életű legyen a!* br *!tablet?

A technika ugyan szélsebesen fejlődik, de fontos, hogy az energiatakarékosságra és a védelemre mindig odafigyeljünk. Ha nem használjuk az eszközt, kapcsoljuk ki, és pontosan annyit töltsük, amennyire szüksége van a tabletünknek. Sose hagyjuk töltőn és, amikor csak tehetjük, tegyük alvó üzemmódba, hogy ne merüljön feleslegesen! Tárolását tekintve ügyeljünk rá, hogy közvetlen napfény ne érje, illetve egy védőtokot
vagy kisebb táskát szerezzünk be, hiszen a tabletek kijelzője duplán ki vannak téve a baleseteknek
. Ahogy a telefonoknál, a tableteknél is elérhetőek üvegfóliák, sőt már ennél korszerűbb, az autóversenyzésben is használt üvegvédő megoldások, amelyet fel tudunk rakatni egy szakemberrel.

Mire figyelj, hogy ne legyél kütyü-függő?

Nagyon fontos észben tartani, hogy sok mindenben tudnak segíteni, de nem
helyettesítik a mozit a barátokkal, egy jó könyvet
, amit a parkban olvashatunk el, vagy egy zseniális koncertet, amelyet élőben hallgathatunk meg a kedvenc helyünkön. Manapság már minden technikai eszköztől függővé válhatunk, de ne felejtsük el, hogy ezek csak a kényelmünket szolgálják, és nem helyettesítik az életünket, a hús-vér emberi kapcsolatokat és programokat. Hosszabb használat után tegyük félre ,és menjünk ki a szabad levegőre élvezni a technika mentes környezetet! Érdemes lemérni a kütyükkel töltött időt, elrettentő lehet! Végezzük el a házimunkát, dolgozzunk egy kicsit, és csak jutalmazásra használjuk az online sorozatnézést például. Jó, ha kijelölünk reggel és este 1-1,5 órát, amikor pörgetjük a social médiát, és ezt tartsuk is be!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vilmos herceg és a rákos Katalin hercegné anyukája kettesben találkoztak

Vilmos herceg és a rákos Katalin hercegné anyukája kettesben találkoztak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tippek és tanácsok: A kártérítési folyamatok felgyorsítása (x)

Tippek és tanácsok: A kártérítési folyamatok felgyorsítása (x)

PR

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

PR

A kisállataink különös figyelmet igényelnek tavasszal- Pár hasznos tipp, hogy jobban megértsük őket (x)

A kisállataink különös figyelmet igényelnek tavasszal- Pár hasznos tipp, hogy jobban megértsük őket (x)

PR

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)