Rád milyen hatással van a zodiákus 12 háza?

Hirdetés

2023.január.23.

Vajon az is a csillagokban van megírva, hogy milyen a személyiségünk? Az emberiség számára a bolygók helyzete évszázadok óta iránymutatást adott, legyen szó az időjárás megjövendöléséről vagy sorsunk alakulásáról. Mindemellett, az asztrológia eszköztárának nélkülözhetetlen összetevője a 12 állatövi ház is, amelyek egyedi tulajdonságokat rendelnek a csillagjegyekhez. Kíváncsi vagy, milyen hatás érvényesül a te esetedben? Cikkünkből kiderül.

Milyen hatással van a személyiségünkre a bolygók állása? / Fotó: Getty Images
Milyen hatással van a személyiségünkre a bolygók állása?
Fotó: Getty Images

Égboltra írt diagram

Mikor egy asztrológus elkészíti az egyénre szabott képletet, értelmezi a bolygók jelentését. Az elemzés során lényeges szempont, hogy a születés pontos időpontjában az adott bolygó melyik házban tartózkodik, illetve melyik jegyet uralja. Ezt legkönnyebben egy égboltra írt diagramként képzelhetjük el, ahol a házak körül folyamatosan mozognak a bolygók. Mikor egy bolygó megérkezik egy házba, megvilágítja a képletnek egy bizonyos szekcióját, és ezáltal megerősíti azokat a tulajdonságokat, amelyek a házhoz tartoznak.

Ekképp, az asztrológia ismeretei alapján információt kaphatunk arról, hogy mit tartogat számunkra az élet az elkövetkező években. Azt az állatövi jegyet, amely a horizonton van világrajövetelünk pillanatában, aszcendensnek nevezzük. Egy jegy helyzetétől kiindulva az asztrológusok az óramutató járásával ellentétesen, sorban megvizsgálják a következő 11 házat és értelmeznek minden bolygót és azok elhelyezkedését. A bolygók születésünk időpontjában látható elhelyezkedése tehát egész életünkre kihathat.

A 12 ház hatásai a személyiségre

 1. Kos: Mindent ural, amit életünkben először látunk az új terveinktől a vezetési stílusunkig. Hatással van az alapvető hozzáállásunkra is és azt is befolyásolja, mások hogyan látnak bennünket.
 2. Bika: A jellemző napi viselkedésünket mutatja, stabil és fizikai jellegű ház. Uralja az anyagiakat is, így egy szerencsés bolygó ebben a házban különösen kedvező együttállás.
 3. Ikrek: Az értelem és a kommunikáció felett uralkodik. Magába foglalja a technológiával, a testvéreinkkel és barátainkkal való kapcsolatunkat is.
 4. Rák: Felvilágosít a családunkról, otthonunkról, szülői ösztöneinkről és saját gondoskodási hajlamunkról is. A nőiséghez is társítják.
 5. Oroszlán: Az önkifejezés irányába kitörő ház a gyermeki énünkről, valamint a játékosság és kreativitás iránti érzékünkről szól. A romantikához, a jókedvhez és a drámához is kapcsolják.
 6. Szűz: Az étrend, mások szolgálata és az állóképesség uralkodik. Az dominál, hogyan figyelünk és segítünk szűkebb és tágabb környezetünket.
 7. Mérleg: A másokkal kapcsolatos érintkezésünkre van hatással. Uralja viszonyunkat a többi emberhez az üzlettől a romantikáig
 8. Skorpió: Az élet legrejtélyesebb elemeit uralja, például a szexet, az intimitást vagy a halált. Emellett rendelkezik a pénzügyek felett is.
 9. Nyilas: A messzi utazásokat, a tudás kiterjesztését és a nyelvtanulást is dominálja. Irányítja a kaland utáni vonzódásunkat is.
 10. Bak: Vezérli a nyilvánosság elé tárt képünket és a hosszútávú céljainkat. Egyben az atyai gondoskodás háza is. betekintést enged a karrierútba.
 11. Vízöntő: Irányítja a társadalmi tudatosságunkat, barátokkal való együttműködésünket. E házból kiragyog az eredetiség és a különcség.
 12. Halak: Betekintést nyerhetünk mind abba, ami rejtett és tudatosan nehéz rálátni. Uralja a feladatok, a tervek lezárását és az időskort is.

Az asztrológia története című Bookazine kötet lerántja a leplet a jövendőmondás ősi titkairól. Megismerhetjük az évszázadok során egyre gazdagodó asztrológiai tudás történetét és betekintést nyerhetünk abba is, hogy a hajdani bölcsek és sarlatánok miként használták fel az égbolt titkaival kapcsolatos ismereteiket a jövendölésre. Emellett azt is megtudhatjuk, hogyan értelmezik a mai asztrológusok a bolygók és a csillagok mozgásait, hogy minél több ismerethez juthassunk személyiségjegyeinkről.

Ez is érdekelhet

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói