28. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

2013.április.21.

A 28. budapesti Telekom Vivicittá Városvédő Futást április 21-én rendezi meg a BSI. A várost éltető tömegmegmozdulás méltó színteret ad a Fenntarthatósági Média Klub által is támogatott általános iskolai közösségi kert pályázat jelképes átadásához is.

A budapesti Telekom Vivicittá futamai a megszokott margitszigeti helyszínről április 21-én rajtolnak. Mindenki választhat távot edzettsége és kedve szerint: lesz félmaraton, 10 km-es Vivicitta táv, 7 km-es Midicitta. 800 méteres Családi Futás, 3,2 km-es Minicitta és Gyaloglás is. Pécsett és Szolnokon április 27-én és 28-án startol a futam, mindkét vidéki helyszínen a város kultikus utcáin át vezet át a kb. 3 km-es táv.

A Vivicittá Városvédő Futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" Erre az üzenetre építve írta ki a Telekom a hello honlap! program keretében azt a pályázati lehetőséget, amelynek eredményeként a vállalat közösségi kertet adományoz a pályázaton nyertes általános iskoláknak. A Telekom szándéka ezzel, hogy a gyerekek a kert gondozása, életvitelszerű használata során ismerkedjenek az önfenntartás gyakorlatával, s így azonosuljanak a fenntarthatóság szemléletével.

A pályázatok közül a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub zsűrije a kertek végső kialakításával megbízott Kortárs Építészeti Központtal közösen választják ki a nyerteseket. A díjátadásra április 21-én, a Vivicittá iskolai eredményhirdetésével együtt, délután 15 órakor kerül sor. A díjat - a közösségi kertet jelképező óriáskupont - Rózsa Iván vállalati kommunikációs igazgató adja át három általános iskolának.

A Fenntarthatósági Média Klub felelősségvállalásban élen járó médiumok, szerkesztők, újságírók, médiaszereplők közössége. Többtucat képviselőjük rajtszámot öltve és különböző futástávokat vállalva éltetik a várost, illetve az általuk lefutott kilométerek függvényében - minden lefutott 10 km után egy palántával - járulnak hozzá az általános iskolák közösségi kertépítéséhez. Cégünk az Axel Springer munkatársai is sportcipőt húznak és róják majd a kilométereket, hogy mi is minél több virág-palántával járulhassunk hozzá a nyertes iskola közösségi kertjének szépítéséhez.

További információk:
http://www.futanet.hu/cikk/28-vivicitta-varosvedo-futas-image
http://www.telekom.hu/fenntarthatosag

Ez is érdekelhet

"A barátaim szerint már nem is látszom japánnak" - interjú Daichi Uematsu táncművésszel

"A barátaim szerint már nem is látszom japánnak" - interjú Daichi Uematsu táncművésszel

G-Életstílus

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít