C-vitamin a bőrápolásban: így használd!

Hirdetés

2021.december.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az egészségmegőrzés egyik legalapvetőbb eleme a sokat emlegetett C-vitamin. Ehhez nyúlunk először, ha vitaminpótlásra, immunerősítésre van szükségünk akár a tavaszi, akár az őszi-téli időszakban, vagy ha éppen ledönt a lábunkról egy betegség. Jó hír, hogy ezt a csodás vitamint már külsőleg is alkalmazhatod, hiszen bőrödre is jótékony hatással van! Mutatjuk, hogyan használd a C-vitamint a bőrápolásban.

Otthoni ápolással is csodás arcbőrt varázsolhatsz, csak egy megfelelő szérum kell hozzá, ami C-vitamint is tartalmaz!
Otthoni ápolással is csodás arcbőrt varázsolhatsz, csak egy megfelelő szérum kell hozzá, ami C-vitamint is tartalmaz!
Fotó: SkinCeuticals

Vitathatatlan, hogy egyre nehezebb eligazodni az arcápolók, arckrémek, nappali és éjszakai szérumok, arcmaszkok világában. Ha az ember lánya nem követi napról napra az újdonságokat, vagy éppen nincsen tisztában a bőrápolás biológiai, kémiai szempontjaival, akkor teljesen elveszettnek érezheti magát egy drogéria polcai előtt bizonytalan csárdást járva, vagy éppen egy webshop kínálatát böngészve. Melyiket válasszam? Melyik miért jó? Mire kell figyelnem?

Könnyen beleeshetünk ezért abba a hibába, hogy (a türelmünk fogytával) az intuíciónkra támaszkodva választunk ki egy készítményt. Egy nem megfelelő kozmetikum azonban néhány próbálkozást követően könnyen a kukában landolhat, vagy a "nem használt kozmetikumokat" tartalmazó bűvös táskánk őrzi meg az utókor számára – minden patetikusságot nélkülözve. A további negatív aspektusokról, mint például bőrirritációról és felesleges anyagi veszteségről már ne is beszéljünk.

Tippek, hogyan válassz arcápolót:

  • határozd meg pontosan a bőrtípusodat (száraz, zsíros, normál)
  • tudatosítsd, hogy milyen bőrhibára keresel megoldást
  • nézz körül az interneten mindezek alapján
  • figyelj oda az összetevőkre
  • kérd ki szakértő segítségét, aki lehet kozmetikus, gyógyszerész is

Hogyan hat a C-vitamin?

A C-vitamin, más néven aszkorbinsav belsőleg használva immunerősítőként, külsőleg használva pedig öregedésgátlóként funkcionál. Antioxidánsként megköti a szabad gyököket és a kötőszöveti rostok egyik típusának, a kollagénnek az előállításához is nélkülözhetetlen.

A szabad gyökök az élő szervezetben olyan rendszert indíthatnak meg, amely károsítja a fehérjéket, a nukleinsavakat és a lipideket. A szabad gyökök felelősek a sejtek öregedéséért, többek között fehérjék működésképtelenné tételével, a DNS-lánc károsításával. Sejtrongáló (DNS-rongáló) tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezik a szabad gyököket. Mindez ellen a különböző sejtek számos természetes antioxidánst termelnek, ezek közé tartozik a C-vitamin is.

Az idő előrehaladtával a szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken. Bizonyos helyzetekben ráadásul – például stresszes időszakban vagy betegség idején – a szabad gyökök száma is megnő, a szervezet pedig ilyenkor nem képes elegendő antioxidánst termelni. Ezért fontos, hogy a C-vitamint rendszeresen pótoljuk, hosszútávon segítve ezzel szervezetünk egészséges működését.

C-vitamin a bőrápolásban

A C-vitamint nemcsak a gyógyszertárak polcain, de a kozmetikumot között is érdemes keresned, ez utóbbi esetben L-aszkorbinsavként (angolul L-ascorbic acid néven) fogod megtalálni az összetevők között. Keress egy olyan készítményt, nappali szérumot, ami antioxidánsokat, így például E-vitamint, ferulinsavat, de leginkább C-vitamint tartalmaz. A C-vitamin ugyanis segíthet megvédeni a bőrt a káros környezeti hatások következményeitől, mint amilyen az UV-sugárzás, az ózon és a kipufogógáz következtében létrejövő szabad gyökök okozta oxidatív károsodások. A C-vitamint tartalmazó nappali szérumok a bőrbe jutva jól teljesíthetnek az öregedésgátlásban, regeneráló hatásuk révén csökkenthetik a ráncokat, feszesíthetik és ragyogóvá tehetik az arcbőrt.

A vezető kutató és bőrspecialista, Dr. Sheldon Pinnell elsőként szabadalmaztatta a C-vitamin egy stabil formáját, amelyről bebizonyosodott, hogy hatékonyan bejut a bőrbe, és nyolcszorosát nyújtja a bőr természetes antioxidáns-védelmének. Több mint negyven, kutatással és tapasztalattal töltött év után 1997-ben Pinnell megalapította a SkinCeuticals márkát, melynek termékeit a világon orvosok ezrei használják esztétikai beavatkozásokhoz, és javasoljak pácienseiknek otthoni alkalmazásra is. Ezen antioxidáns-szériumokat, melyekről a márka híressé vált, a formulák stabilitásának megőrzésére céljából jellegzetes barna üvegekbe töltik.

Íme a nap híre: a SkinCeuticals márka termékei Magyarországra is megérkeztek, így mostantól akár te is kipróbálhatod a készítményeiket! A SkinCeuticals szériumai a partner bőrgyógyászoknál érhetők el, amelyeknek a listáját a a SkinCeuticalsHungary Facebook-oldalon, a Névjegy (About) fülön találhatod.

További információkért kattints a képre!

SKINCEUTICALS C E FERULIC SZÉRUM hármas antioxidáns hatással
Fotó: SkinCeuticals

A Skinceuticals vezető bőrgyógyászokkal, plasztikai sebészekkel, a világ legjobb tudósaival, kutatóival működik együtt, készítményei közül több is világhírű modelleknek, színésznőknek és sztároknak vált kedvencévé. A márka mindegyik készítménye rendkívül sok klinikai vizsgálaton esik át, hogy minden egyes formula a lehető legjobb minőségű és hatékonyságú legyen. Szinte mindegyik bőrtípusra alkalmazhatók.

Fotó: SkinCeuticals

Felhasznált források:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Aszkorbinsav

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_gy%C3%B6k%C3%B6k

https://hu.wikipedia.org/wiki/Antioxid%C3%A1ns

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Kulcsdarabok az őszi-téli szezonra!

Kulcsdarabok az őszi-téli szezonra!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

PR

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)