Felfrissítenéd hajszíned a nyárra? Szakértő mesél 2022 nyári hajtrendjeiről

Az egyik legnagyobb megújulási lehetőség a hajszínünkben rejlik. Idén nyáron a ragyogásé a főszerep, a tél hideg tónusai után a nyári napok ihlette meleg árnyalatok kerülnek előtérbe. Egész másképp tűnik egy lebarnult bőr mellett a hajszín melegsége, ami napszítta hatást és extra fényt eredményez. A 2022-es nyári hajtrendekről Hevesi Krisztiánt, a Tecza Salon fodrászát kérdeztük.

Felfrissítenéd hajszíned a nyárra? Szakértő mesél 2022 nyári hajtrendjeiről
Fotó: Getty/Glamour

Melegedj fel!

“Idén nyáron a sunkissed, azaz a napcsókolta effekt hódít hajtrendek tekintetében. Mindegy, hogy világos vagy sötét színről van szó, a lényeg, hogy a meleg árnyalatokat részesítsük előnyben a hidegekkel szemben, és a végeredmény nagyon természetesnek hasson.” - mesélte Krisztián. A meleg tónusok ellen általában harcolunk, a hamvasítót azonban most néhány hónapra félretehetjük, élvezzük az aranyló tincseket inkább!

A szőke 50 árnyalata

A szőke persze mindig az egyik legnépszerűbb hajszín, szinte bárhogy gyönyörű, érdemes azonban több árnyalatot keverni a dús és izgalmas megjelenés érdekében.

“A sunkissed szőke egyszerűen nem tud kimenni a divatból. A teli szőke esetében érdemes erősebb sminket használni, azonban ha melírozott a haj, és a tövek sötétebbek, máris kap valamiféle dinamikát az arc.”

Nem mindegy, mit választasz

“Színválasztáskor fontos, hogy fenntartható színt válasszunk. A nagy árnyalat különbségek rendkívül igénybe veszik a hajat hosszú távon, főként világosításnál. Arról nem is beszélve, hogy kevés embernek áll jól egy nagymértékben eltérő szín a saját, természetes tónusaitól.” - magyarázta a szakértő.

Egészségesen ragyogó

Jogosan vagyunk boldogok, ha megtaláltuk a tökéletes nyári árnyalatot, a munka egy része azonban még hátra van. Ahogy bőrünk is, hajunk is gyengéd, személyre szabott ápolást igényel, különösen ha festett hajról van szó.

“Lehetőleg professzionális termékekkel ápoljunk, és figyeljünk arra is, hogy azok szilikonmentesek legyenek. Mielőtt bármit vásárolunk, nyugodtan kérdezzük meg a fodrászunk véleményét. Sokan nem tudják, de nem csak a bőr, hanem a haj szempontjából is meghatározó a fényvédelem, és ebben az időszakban a hajápolási rutin kulcsfontosságú eleme a hajvégápoló!”

Ez is érdekelhet

A Netflix decemberig tartogatta a nagy durranásait: mutatjuk a legmenőbb újdonságokat a hónapban!

A Netflix decemberig tartogatta a nagy durranásait: mutatjuk a legmenőbb újdonságokat a hónapban!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói