5 dolog, amit tudnod kell az önbarnításról

2013.június.12.

Jó lenne végre egy szuper önbarnító krém? Nem akarsz csúnya csíkokat, a sárgás árnyalattól meg egyenesen viszolyogsz? Ki nem?

DSQUARED2
DSQUARED2

Megint itt a nyár és nem akarsz te lenni az egyetlen Hófehérke a strandon. Persze, nem ciki, ha fehér a bőröd, de te azért mégis inkább barna lábaid mutogatnád. Hosszas kísérletezés árán tanultuk meg mi is, hogyan lehet természetes színt elérni krémekkel. Érdekel a végeredmény?

Ami biztosan tönkreteszi
A légkondícionálókkal több szempontból se árt vigyázni, de mivel szárítja a bőröd, ne csodálkozz, hogy mondjuk az irodában töltött napok megviselik a színed. (Száraz bőrön a barnaság nem lesz egyenletes.) Ha hosszú repülőútra mész, akkor is vigyél magaddal hidratáló krémet és jó sokszor kend be a bőröd. Nem baj, ha furcsán néznek rád. Végül is te jól akarsz kinézni akkor is, amikor leszálltok.

A menstruáció bezavarhat
A barnulást fokozó DHA működésére nem kis mértékben van hatással az, hogy mit eszel és, milyen hormonok dolgoznak benned. Ha éppen piros betűs nap közeleg, ne barníttass és ne is akkor krémezz.

Látványos bőrhibák
Mindenki tudja, hogy az önbarnítás ügyesen eltünteti a cellulitiszt. Arról már kevesebben hallottak viszont, hogy a striákat sokkal feltűnőbbé teszi. Ha ilyen csíkocskák vannak rajtad, akkor mielőtt felviszed a krémet, tégy egy pici vazelint azokra a területekre. Így a barnító nem fogja majd be annyira és sokkal egyenletesebb lesz a színed is.

Soha nem tudsz túl sokat használni
Ez meglepő? A bőröd egy bizonyos mennyiséget képes felszívni, így amikor először lemosod a krémet, úgyis eltávozik az, ami nem tudta bejuttatni a hatóanyagokat. A gond akkor van, amikor óvatosságból túl keveset kensz fel. A finomkodásból alakulnak ki a csíkok meg a foltok.

Nem kell mindig nulláról kezdeni
Vannak olyanok, akik azt mondják, érdemes minden barnítás előtt megvárni, hogy lekopjon az előző réteg. Ez részben igaz csak. Ha imádsz a kádban locskázni és hetente többször is szoktál bőrradírozni, akkor valóban jót tesz, ha megvárod, míg eltűnik a szín. Ha azonban inkább zuhanyozni szoktál és nem vagy brutális radírozó-mániás, akkor nyugodtan kenj fel még egy réteget, ha úgy látod, kopik kicsit a színed.

DSQUARED2

Ez is érdekelhet

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról