5 hiba, amit elkövetsz szemöldökformázás közben

2021.május.19.

A szemöldökünk az arcunk egy igen meghatározó része. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a helyes ápolására. Papp Denise, sminkes és szemöldök-specialista segít, hogy ne kövesd el ismét, ugyanazt a tévedést.

5 hiba, amit elkövetsz szemöldökformázás közben
Fotó: Getty Images
1. A rosszul kiszedett és túlszedett szemöldök

Akár jól is elsülhet, de rengeteg hátránya van annak, ha a barátnőddel álltok neki a szemöldökszedésnek. Egy rosszul választott szakember is hatalmas galibát tud okozni. Ilyenkor a végtelenségig várhatsz, hogy gyarapodjon a hiányzó rész - már ha egyáltalán valaha visszanő. Sajnos nem minden esetben bukkan fel újra a szőrzet, hanem egyszerűen kihal arról a területről.

Ne csüggedj, vannak praktikák, illetve speciális kozmetikumok, melyek segítenek: a ricinus olaj például használ.

2. A szemöldök borotválása

Elég rizikós, hogy borotválás után nem olyanra nő vissza a szemöldököd, amilyen előtte volt. Léteznek kifejezetten szemöldök borotválásra kifejlesztett apró pengés borotvák, azonban nem a legkifizetődőbb választás. Amellett, hogy iszonyú sebességgel nőnek vissza a szálak, egyre erősebbé válhatnak.

3. Gyantáztatás

A gravitációval és az idő előrehaladtával amúgy is kialakulnak a ráncok. Ha a gyantázást választod, felgyorsítod a bőröd megereszkedését. Pedig te is azért küzdesz, hogy minél tovább fiatalos, friss és kisimult maradjon, ugye? Denise azt tanácsolja, hogy inkább keress egy másik lehetőséget, ha még sokáig fiatalos szeretnél maradni.

4. Figyelj az arányokra!

A túlhúzott szemöldök még Kleopátra idejében volt divat. A normál változat az orrnyereg oldalától kezdődik. Ha beljebbről indul, optikailag szélesebbnek tűnhet az orrod, amitől az egész arcod deformálódhat. Ha pedig túl rövid a szemöldököd, a szemedet kicsinyíted vele. Fogj egy ceruzát, és határozd meg a helyes arányokat, ahogy cikkünk elején megtanulhattad.

5. Tetkóbaki!

Túl vékony, túl kerek, túl ívelt, túl hosszú vagy túl sötét? A régi típusú tetovált szemöldökök nem igazán tükrözik a mai divatot uraló természetes stílust. A 90-es években és 2000-es évek elején tomboló trendnek sokan behódoltak, azonban nem mindenki találta meg a legmegfelelőbb sminktetováló szakembert. Ilyenkor az egyik opció, hogy átütteted a formát egy profival, vagy pedig a minden napos rajzolgatás vár rád.

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR 2017. novemberi számában jelent meg.

Ez is érdekelhet

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

GLAMOUR Horoszkóp

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát