5 hiba, amit inkább ne kövess el szelfizéskor

2017.március.22.

Nem könnyű eltulajdonítani az igazán jó szelfi készítésének a technikáját. Manapság a technika már nem akadály, hiszen mindenki többezer megapixeles kamerájú telefonokkal rohangál a kezében, úgyhogy ezen kívül csak a beállításokra kell már figyelned, meg néhány apróságra, amire most felhívjuk a figyelmed.

5 hiba, amit inkább ne kövess el szelfizéskor
Fotó: Pinterest

Nézegess mesterien szelfiző sztárokat!

1. Mások után futsz

Az egyik legkiábrándítóbb dolog, ha mást szeretnél utánozni. Egyrészt, ebben nincs semmi eredetiség, másrészt pedig, lehet, hogy egy póz jól áll valakinek, de neked nem, vagy éppen nem passzol a stílusodhoz. Légy önmagad, az áll a legjobban!

2. Nem figyelsz a fényekre!

Itt arra gondolunk, hogy nem biztos, hogy a túl erős vakuvillanás, vagy éppen az élesen az arcodra tűző nap lesz a legelőnyösebb megoldás. Arra is ügyelj, hogy ha a fény a hátad mögül jön, az arcod teljesen árnyékban lesz. A lágy, nem túl magasról érkező fények viszont filter nélkül is szebbé varázsolják a bőröd. Használj primert, ami minimalizálja a pórusok láthatóságát, mattító púdert, hogy csak ott csillogj, ahol te akarod!

3. Nem figyelsz a háttérre

Legyen szép rendezett, látványos vagy csak simán homogén, de semmiképp se rendetlen, vagy lehangoló. Eltereli a figyelmet rólad!

4. Ne használj túl sok filtert!

Eltűnteti az egyedi részleteket, ráadásul nem túl kellemes, ha fel sem ismernek az utcán a régi ismerőseid, akik csak az Instagramon követnek. Egy kis finomítás persze minden fotóra ráfér, de a kevesebb több!

5. Nem csinálsz több verziót!

data-instgrm-version="7" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> I LOVE YOU KARLIE! You're such an exquisite person, always trying to make things better for others. Every day I'm inspired by how giving, loving, and thoughtful you are. Happy 24th Birthday!!! @karliekloss Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés, 2016. Aug 3., 10:55 PDT

Váltogasd a fejtartásod, keresd meg a jobb profilodat és a legkedvezőbb szögeket. Csinálj minél több fotót, hisz a nagy számok törvénye szerint így nagyobb az esélye annak, hogy köztük lesz a tökéletes. A kapkodás nem biztos, hogy célravezető. Azt tudtad, hogy Kylie Jenner nem kevesebb, mint kb. 500 fotót csinál magáról, mielőtt egyet is kiposztol? Na jó, lehet ez egy kicsit már túlzás…

Ez is érdekelhet

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő