5 szépítő szokás, amit fogadj meg erre az évre!

2021.február.21.

Legyünk őszinték magunkkal! Hány újévi fogadalmunkat tartottuk be eddig? A válasz valahol nulla és három között lehet, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk ezen a jövőben.

Mindig érdemes új célokat kitűzni magunk elé, legyen akár olyan kicsi, mint a rendszeres vízivás. Változást bevezetni sosem egyszerű, hiszen a szokások hívei vagyunk, kezdetben tudatosan kell emlékeztetnünk magunkat, idővel pedig észre sem vesszük majd, hogy megújultunk.

1. Mosd ki az ecseteidet! Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a sminkecsetek tisztán tartása. Sminkmaradvány, kosz és baktériumok bújnak meg a sörték között, ugye te sem szeretnéd így az arcodhoz érinteni őket? Ha rendszeresen sminkelsz, legalább hetente öblítsd ki ecseteidet samponos vízzel, majd hagyd őket fektetve megszáradni!

2. Szeresd önmagad! Nincs az a sminkmennyiség, amitől megváltozna a magadról alkotott képed. Hajlamosabbak lehetünk saját magunkkal kritikusabbak lenni, és a hibákra fókuszálni. Az igazság az, hogy egy külső szemlélő ezeket a karakterjegyeket nem hibaként látja benned, itt az ideje, hogy te is elfogadóbb légy!

3. Hidratálj! Nem újdonság, mindenki jól tudja, hogy a víz a szervezet működéséhez, illetve az egészséges bőr karbantartásához is elengedhetetlen. Tudjuk azonban, hogy sokaknak ez nem olyan egyszerű, egy kis odafigyeléssel viszont menni fog! Lepd meg magad egy szép újratölthető üveggel, ami emlékeztet a vízivásra, ráadásul még a környezetet is megóvod, ha mindig újratöltöd!

4. Kérj segítséget! Mind arra vágyunk, hogy egy tízperces maszk feltétele után teljesen rendbejöjjön bőrünk, azonban ez sajnos nem mindig elegendő. A maszkok persze szuperek, de van, hogy a probléma mélyebben gyökerezik. Ha nem boldogulsz a bőröddel, bátran fordulj szakemberhez, ezzel időt és pénzt is megspórolhatsz. Hamarabb kiderülhet, mi okozza bőrhibáid, valamint az is, mi segíthet!

5. Kísérletezz! Mióta nézed a kirakatban azt a lila csillámos szemhéjpalettát? Itt az ideje, hogy kipróbáld. A sminket bármikor lemoshatod, így nem kell félned az újdonságoktól. Előfordul, hogy kell egy kis gyakorlás, mire elégedett leszel, de megéri, hiszen nem csupán egy remek sminket viselni fantasztikus érzés, de maga az elkészítés folyamata is élvezetes! Csak bátran!

Szöveg: Biró Aliz

Ez is érdekelhet

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói