6 kozmetikum, amit igazából a hűtőben kellene tárolnod

2021.március.14.

Ha csak nem figyelmeztetnek rá óriási feliratokkal, valószínűleg kevesen nézik meg, hogy mi az ajánlott tárolási módja egy-egy szépségápolási terméknek, pedig van jó pár olyan, amit kifejezetten hűtőben kellene tárolni.

A legideálisabb az lenne, ha volna egy mini kozmetikai hűtőszekrényed. Hogy miért? Nos, például azért, mert vannak olyan szépségápolási termékek, amiknek kimondottan jót tesz, ha hűtöd őket, de mégiscsak praktikusabb, ha nem a zabtej mellett állnak és nem veszik át az ételek illatát. Amellett pedig, hogy így a bőrödre kenni is felfrissítőbb lesz bizonyos termékeket, még a szavatosságuk idejét is megnövelheted. De melyek is ezek a készítmények?

1. C-vitamin tartalmú szérumok

A C-vitamin antioxidáns hatásának ellenére instabil anyag, mert levegőnek és fénynek kitéve gyorsan oxidálódhat és barnássá válhat. Ha átlátszatlan, légmentes dobozban van egy adott C-vitaminos készítmény, akkor elég szobahőmérsékleten tárolnod, de ha nem, akkor érdemes hűtened.

2. Zöldteás-hidratálók

A zöld tea ismert jótékony hatása, hogy képes csökkenteni a bőrpírt és a szem alatti elszíneződéseket. Ha pedig be is hűtesz egy zöldteás-arcápolót, akkor a hideg segít az arcon levő apró erek összehúzódásában, pont úgy, mint ahogy a hideg víz segít, ha leforrázod magad.

3. Géles arcmaszkok

Az arcmaszkok hidratáló hatásuknál fogva már eleve hűsítenek, de ezt a kellemes érzést még tovább fokozhatod a hűtőszekrényben való tárolással. A kellemesen hideg érzés a gyulladt bőrt is megnyugtathatja, azonban arra is figyelj, hogy ne hűtsd túl, hiszen a túl hideg érzés is ugyanúgy sokkolhatja a bőrt, mint a forróság.

4. Arcpermetek

A gél arcmaszkokhoz hasonlóan az arcpermetek is megnyugtathatják a bőröd a hűsítő érzésükkel. Csillapíthatják a gyulladást, a vöröses foltokat és különböző bőrbetegségek tüneteit is jelentősen enyhíthetik. Fontos viszont, hogy bármilyen arcpermetet használsz, utána kenj a bőrödre arckrémet vagy olajat is, mert ha csak szimplán permet használsz és az elpárolog, még szárazabb lehet a bőröd, mint előtte.

5. Aloé vera gélek

A bőrödet mindig fontos fényvédő krémmel óvni az erős napsugaraktól, de olykor mégis előfordulhat, hogy egy kicsit leég a bőröd. Ha viszont van otthon valamilyen behűtött aloe verát tartalmazó géled, akkor hamar megnyugtathatod a bőröd.

6. Arcmasszírozó gua sha-k és jade rollerek

Ha ismered a gua sha-kat és a jade rollereket, és már ki is próbáltad őket, akkor biztosan tudod, hogy hidegen még jobb hatással lehetnek az arcodra, mint szobahőmérsékleten, különösen, ha a szemed alatti területeket akarod felfrissíteni, csak fokozni fogja a hatást a hűsítő érzés.

Ez is érdekelhet

Nem szégyen a mentális probléma!

Nem szégyen a mentális probléma!

G-Szex

Mindenre van magyarázat, a szexre is

Mindenre van magyarázat, a szexre is

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról