7 ok, ami miatt még mindig problémás a bőröd

2015.február.9.

Úgy érzed, Te mindent megteszel, de a pattanások, az utánuk maradó foltok, a mitesszerek és a tág pórusok egyszerűen nem javulnak? Könnyen lehet, hogy nem megfelelő termékeket használsz a bőrödre! Sok bőrápoló ugyanis olyan, mint a csokitorta. Imádnivaló és rövidtávon talán be is válik, de ha folyamatosan használod, hosszú távon csak ront a helyzeten.

Most összeszedtük Neked, mi a top 7 ok, ami miatt még mindig problémás a bőröd, és leírjuk, milyen hosszú távú megoldásokat javasol rájuk Paula Begoun, az USA egyik legismertebb szépségszakértője, a Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me bestseller könyv szerzője.

Ok #1: Szappannal mosol arcot.

Miért baj? - Azok az összetevők, amik a szappanok szilárdságáért felelősek, könnyen eltömítik a pórusokat, és mitesszereket okoznak. Ráadásul túlságosan lúgosak, és szárítanak is.

Mi a megoldás? - Használj helyettük egy kíméletes, vízzel tökéletesen leöblíthető lemosót, ami gyengéd, de alapos! Bónusz, ha antibakteriális, pattanások elleni összetevő is van benne.

Ok #2: A tonikod tele van alkohollal.


Miért baj? - Hiába frissít kellemesen, az alkohol hosszú távon sokat ront bőröd állapotán: irritál, szárít, és még az olajtermelést is fokozza. Az eredmény a mélyen száraz, felül zsíros bőr.

Mi a megoldás? - Egy alkoholos toniknál még a semmilyen tonik is jobb. De a legjobb egy alkoholmentes, B3-vitaminban gazdag, hidratáló tonik!

Ok #3: Rendszeresen használsz bőrradírt.


em>Miért baj?
- Átmenetileg tiszta érzést kelt, de a fizikai dörzsölés csak a bőr felszínét sikálja le, ami könnyen irritációt és mikrosérüléseket okozhat, és csak növeli a gyulladást.

Mi a megoldás? - Hámlassz BHA -val! Ez kiváltja a bőrradírt, a bőr felszínét és a pórusok belsejét is tisztítja, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása van. Pluszpont, ha AHA -t is használsz, ő még a foltok halványításában is segít. Ha szeretnéd ellesni a hámlasztás csínját-bínját, klikk ide!

Ok #4: Agyonillatosított termékeket használsz.


Miért baj? - Az illatok finomak, viszont nagyon nem tesznek jót a bőrödnek. Akkor is irritálnak, ha a jeleit nem látod azonnal, allergiát válthatnak ki, és még az olajtermelést is serkentik.

Mi a megoldás? - Olyan kozmetikumokat válassz, amik gyengédek a bőrhöz, és nem tartalmaznak illatanyagokat. A legjobb, ha a színezéket és a többi irritáló összetevőt is kerülöd.

Ok #5: Nehéz krémeket használsz.


Miért baj? - A tömör krémek luxusérzetet kelthetnek, viszont hipp-hopp eltömítik a pórusaidat, és mitesszereket, pattanásokat okoznak. A zsíros érzetről nem is beszélve!

Mi a megoldás? - Válassz gél, lotion vagy folyadék állagú bőrápolókat. Ők nem tömítik el a pórusokat, és nem gátolják (a túlszárítás szintén nem jó!), de nem is serkentik a bőr olajtermelését.

Ok #6: Megpróbálod a pattanásaidat leszárítani.


Miért baj? - A pattanásokat nem lehet leszárítani. Ha megpróbálod, csak pirosságot és bőrhámlást okozol magadnak, ráadásul a bőr megújulásra való képességét is csökkented, így még lassabban gyógyul a pattanás.

Mi a megoldás? - Ne csak helyileg kezeld a pattanásokat! Az egész arcodat ápold egy, a gyulladást okozó baktériumok ellen ható kezeléssel. Próbáld ki a patikában kaphatő benzoyl-peroxidot tartalmazó géleket, vagy még jobb, ha az érzékeny bőr számára is szuper azelain sav erejét veted be!

Ok #7: Szoláriumba jársz.


Miért baj? - A szoláriumban a bőrödet érő UV-sugarak fokozzák a gyulladást, és hatásukra a pattanások után csak ezer év alatt elmúló, barnás folt marad. A korai bőröregedésről nem is beszélve#8230;

Mi a megoldás? - Hagyj fel a szoláriumozással, és előzd meg a bajt! Használj mindennap min. SPF20-as fényvédős hidratálót! A legjobb egy pihekönnyű formula, ami nem zavar napközben. Ha pedig nem tudsz lemondani a napbarnított bőrszínről, használj önbarnítót!

Ha úgy érzed, itt az ideje, hogy rendbe tedd bőrödet, és felhagyj a "csokitorta-termékek" használatával, nézd meg a CLEAR Tiszta Bőr Próbacsomagok egyikét! Velük garantáltan nem követed el a fenti hibákat!

Ez is érdekelhet

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk