9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

2021.május.9.

Csak úgy, mint a szeplőink, gödröcskéink, vagy anyajegyeink, a pattanások is ugyanolyan meghatározó elemei lehetnek az arcunknak, mint bármely más része - ez adja ugyanis a bőrünk jellegzetességét. A hibátlan selfie-k ezrei ellenére egy egész közösség van az Instagramon, amely készen áll arra, hogy megtörje a sztereotípiákat, és normalizálja a pattanások jelenlétét bőrünkön.

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van
Fotó: Getty images, Instagram/Montázs: Szeiler Kíra

A social média lehetőséget adott nekünk arra, hogy megtalálhassuk azokat a közösségeket, ahol olyan emberek vannak, akik hozzánk hasonló nehézségekkel küzdenek. Az ilyen közösségek közé tartozik a Skin Positive és Acne Positive mozgalom követőinek közössége is.

A Glamournál mi is arra törekszünk, hogy hibáink elfogadására buzdítsuk nőtársainkat, valamint arra, hogy mindenki jól érezhesse magát a bőrében.

Jelenleg az #acnepositivity több mint 65 000 bejegyzéssel, az #acnecommunity további 64 000-vel, az #acnesolution pedig óriási, 115 000 bejegyzéssel rendelkezik.

Az olyan influenszerek, mint Lou Northcote szívesen mutatják meg igazi valójukat, osztanak meg képet pattanásaikról, hogy ezzel is megmutathassák : nincs mit szégyellned, sőt! Hasonlóképpen egyes szakértők, olyan weblapokat és Instagram oldalakat hoznak létre, amelyeken szakmai tanácsokkal látják el az őket felkeresőket. Dr. Anjali Mahto, vezető bőrgyógyász a saját, pattanással kapcsolatos tapasztalatait osztja meg követőivel, (ez is azt igazolja, hogy a pattanás senkit sem kerül el, még a szakértőket sem) valamint ésszerű tippekkel és tanácsokkal is ellátja őket. Jó tudni, hogy vannak olyan emberek, akikhez online térben is fordulhatsz ilyen kérdésekkel.

Most bemutatunk nektek 10 influenszert, akik a #skinpositivity mozgalom követői:

A svéd Sofia Grahn, skinpositivity követője és maga a „lány a szomszédból”. Instagram oldala inspirálóan azt mutatja, hogy büszkén vállalja pattanásos bőrét és nem fogja elrejteni azt. Ideje példát vennünk róla!

Noha az influenszer, Whitney Instagram oldala nem feltétlenül a pattanásokra fekteti a hangsúlyt, mégis sokszor posztol nyíltan és bátran bőrének állapotáról. Még egy videót is készített azokról a termékekről, amelyek segítettek neki.

Rocio, aki sminkesként is ismert, mindig is nyitott volt a bőrével folytatott küzdelmével kapcsolatban. Sminktechnikájával inkább pattanásait akarja magáévá tenni, nem pedig elrejteni (ezen kívül van, amikor flitterekkel és matricákkal is díszíti arcát).

Ella Gorton, folyamatosan dokumentálja bőrápolási útját, és a platform segítségével hasznos forrásokat és tanácsokat tesz közzé a bőrápolási termékek összetevőitől kezdve az életmódbeli tanácsadásig.

Anjali Mahto, bőrgyógyász személyes és szakmai szempontból egyaránt megtapasztalta a pattanások létét. Nyíltan beszél arról, hogy milyen a kapcsolata a bőrével. Még egy könyvet is írt : The Skincare Bible: Your No-Nonsense Guide to Great Skin címmel. Platformját arra használja, hogy szakmai tippeket és tanácsokat osszon meg a követőkkel.

Kadeeja Sel Khant kizárták a L'Oreal kampányából, miután közölték vele, hogy a márka "bőrproblémái" miatt nem tud vele együttműködni. Ennek ellenére a modell büszkén tesz közzé smink nélküli képeket, hogy erősítse a valóság fontosságát a közösségi médiában.

Aktivista, modell és a #freethepimple mozgalom megalkotója. Lou úgy gondolta, hogy véglegesen legyőzte tinédzserkori pattanásait, amíg azok vissza nem tértek a Britain’s Next Top Model showműsor során. Miután többször is elnézést kért a bőre állapotáért rájött, hogy igazából nincs miért elnézést kérnie. Elkezdett smink nélküli fotókat posztolni és elindította a Free The Pimple Instagram fiókot.

Egy Instagram oldal, ahol a pattanások nem negatívumként szerepelnek. Ahelyett, hogy egyetlen arcról, a sajátjáról posztolna, több száz ember képét osztja meg, akik mind szívesen mutatják meg másoknak is a pattanásukról készült képeket annak érdekében, hogy az emberek lássák, hogy ez egy teljesen normális dolog.

Miközben Dr Sam Bunting orvosnak tanult, a stressz és az éjszakázások miatt a bőre állapota megváltozott. Mint képzett dermatológus azt szerette volna, ha a szakmában dolgozó emberek elérhetőbbek lennének azok számára, akik tanácsokat szeretnének kérni bőrápolással kapcsolatban. Most létrehozta saját márkáját, vény nélkül kapható termékeit, és rendszeresen ad tanácsokat azoknak, akik ezt Instagramon kérik.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját