A hosszú hajú nők szexisebbek?

2013.november.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csaknem minden második magyar férfi tartja vonzóbbnak a hosszú hajat a rövid vagy akár vállig érővel szemben – derült ki egy hazai kutatásból. A klasszikus női hajviselet különösen a fiatal és az iskolázott férfiak körében hódít.

Az olasz Great Lengths professzionális hajhosszabbító márka felmérése arra kereste a választ, hogy hajviselet szempontjából milyen típusú nőket tartanak a legvonzóbbnak a magyar férfiak.

A válaszok egyértelműen azt mutatják, hogy a férfiak döntő többsége a hosszú hajú nőket tartja a legvonzóbbnak – a felsőfokú végzettségűek 63%-a a váll alatti, illetve a derékig érő hajat preferálja a vállig érő, illetve rövid hajjal szemben. Még ennél is magasabb az arány a fiatal, 18-29 éves korosztály esetében, ahol 10 fiatal férfiból mindössze három részesítette előnyben a rövid illetve félhosszú hajú hölgyeket.

"Bár az utóbbi időben a rövid frizura is divatos, a férfiak szempontjából a klasszikus nőideál nem változott. A kutatás egyben magyarázatot ad a hajhosszabbítás növekvő népszerűségére is, hiszen az egészséges, dús és hosszú haj vonzza a tekintetet, a környezettől kapott elismerő pillantások pedig növelik az önbizalmat" – nyilatkozta Schmidt Ágnes, a Great Lengths Hungary vezetője, aki hozzátette, hogy a megfelelő technikával és minőségi alapanyagok felhasználásával készült póthaj egybeolvad a meglévő frizurával, akár 6 hónapon keresztül is kényelmesen viselhető, és nem károsítja a hajhagymákat.

A vállig érő haj a városokban élő férfiak körében bizonyult a legnépszerűbbnek, közülük minden harmadik ezt a hosszúságú frizurát preferálta. A rövid hajat ezzel szemben a 18-49 éves férfiak mindössze 15% jelölte meg kedvencének, ennél az átlagnál csak egy kicsit magasabb az arány a 30-39 éves korosztály, illetve az alapfokú végzettséggel rendelkező urak körében. Az átlagnál jóval kevesebben választották a rövid hajviseletet a községekben, ahol a leginkább jellemző a hagyományos nemi szerepfelfogás.

A kutatás az NRC Netpanel omnibuszos felmérésében, online adatfelvétellel készült, és a 18-49 éves férfi lakosságot reprezentálja korcsoport, végzettség és lakóhelytípus alapján.Kipróbálnád hogyan festesz extra hosszú, dús hajkoronával? Akkor a hajhosszabításban profi Greath Lenghts csapatát keresd!
Kipróbálnád hogyan festesz extra hosszú, dús hajkoronával? Akkor a hajhosszabításban profi Greath Lenghts csapatát keresd!
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője