A jade masszázs-görgő valóban csodát művel a bőröddel

2018.december.8.

Ha te is imádod az Instagramot, biztosan találkoztál már a jade masszázs hengerrel. Ha nem, valószínűleg akkor is láttad már ezt a fel-le mozgatott hengert. Ez valójában egy remek szépségtechnika, ami az arc ragyogását segíti elő. Több száz évvel ezelőtt kínai császárnők használták szépítkezésre. De vajon mi ez valójában? Egy újabb jól felkapott Instagramos kütyü vagy valóban jó hatással van a bőrödre?

A jade masszázs-görgő valóban csodát művel a bőröddel
Fotó: Shutterstock

Mi a jade masszázs-görgő – és mit csinál?

A jade masszázs-görgő alapvetően egy olyan eszköz, amelyben egy lekerekített, sima jade kő van rögzítve a fogantyún és átgörgetheted az arcodon. Hagyományosan Kína és Ázsia egyes területein használják az arcszín megszilárdítására.

Van előnye a hengernek?

Tulajdonképpen igen. A jade henger hat a bőrre, ami segítségével feszesebbé és szilárdabbá válik. Ennek oka, hogy a jade kő erős görgetése az arcodon segíthet a nyirokfolyadéknak a bőr alá jutni. Amikor például reggel puffadt arccal ébredsz, az az összegyűlt nyirokfolyadék miatt van. A jade henger gátló erejét megnövelheted, ha hűtőbe vagy fagyasztóba helyezed használat előtt. A hidegség is csökkenteni fogja a duzzanatot. Ami tévhit: a bőrápolási termékek nem fognak mélyebben felszívódni a bőrbe. A gördülő mozgás egyenletes eloszlást eredményez, de a nyomás nem befolyásolja az összetevők bejutának mértékét.

Hogyan használd a jade hengert?

Ha jade hengert használsz, a legjobb módszer, ha az arcod középpontjából indulsz, majd két irányba kifelé haladsz tovább, aztán körkörösen. A gyengéd mozgatással elősegítheted a nyirok áramlását.
Ha fáj, túl erősen végzed a mozdulatokat. A nyomásnak gyengédnek, de szilárdnak kell lennie. Ez elég ahhoz, hogy csökkentse a duzzanatot, de nem lesz fájdalmas.

A jade masszázs hengert nem szükséges minden nap használnod, de ha különösen puffadtnak érzed az arcod; túl sokat ettél, allergiás vagy, esetleg az alvás gyötört meg, kifejti majd pozitív hatását.

Ez is érdekelhet

Tökéletes időkapszula – A hét könyve: Menekülés New Yorkból

Tökéletes időkapszula – A hét könyve: Menekülés New Yorkból

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most