A Neon démon: Elle Fanning szépségrutinja

2016.július.3.

Flitterek, testfesték, neon rúzs, zilált haj. Hosszú az út a modellé válásig. "Soha nem volt még rajtam annyi smink, mint akkor" - mondta Elle, aki Erin Ayanian sminkmesterrel dolgozott. Arcára strasszokat ragasztott fel, a kontúr vonalára pedig arany csíkokat. Majd összehozta a pirosítót és a vért, hogy egyensúlyban legyenek.

Az újonnan mozikba került divat-horror film, egy modell lányról szól, aki Los Angelesben próbálja elérni az amerikai álmot. A cannes-i filmfesztivál alatt bemutatott film hatalmas port kavart. Egyeseket megbotránkoztatott, mások pedig odáig voltak a művészi alkotásért. A Jesse-t alakító Elle Fanning, egy feltörekvő kezdő modellt alakít. A tökéletes karaktert megformázó modellért az egész divatvilág odáig van, így nincs is szüksége túl sok időre, amíg befut.

A világos, harmatos porcelán bőr, ami oly naív külsőt kölcsönöz Jessenek, hogyan sikerült ilyen eredetien?
Rengeteg naptejjel. Sajnos allergiás vagyok a PABA-ra, ami nagyon sok naptejnek alkotóeleme, ezért a Neutrogena PABA mentes fényvédőjét használom. Nagyon érzékeny a bőröm és mivel világos, minden apró bőrhiba látszik rajta. A Dr. Lancer termékeit használom és hozzá is járok kezelésre. Ezen kívül a Blissoma ápoló olaját, amit a testvérem mutatott meg. A mindennapi sminkem a Covergirl szempillaspiráljából és a Chanel cream blush arcpirosítójából áll. Imádom a Marc Jacobs rúzsokat, van egy csodálatos lila árnyalatom belőle.

Jesse minél magasabbra jutott a ranglétrán a divatiparban, annál erősebb, szigorúbb lett a kinézete és attitűdje.

Igen, leginkább a hajával történt változással akarták ezt tükrözni. Mikor megérkezett Los Angelesbe, olyan volt a frizurája, mint a fiatal Taylor Swiftnek. Majd mikor először a kifutóra lépett és meglátta magát a tükörben, elöntötte a siker utáni vágy, igazi nárcisztikus jelenetnek lehettünk szemtanúi. Az ajkait nagyon fényessé, vizes hatásúvá akartuk tenni, a haját pedig befontuk. Az új kinézetnek köszönhetően sokkal nőiesebb és felnőttesebb lett - jegyezte meg Erin.

Amikor a vörösszőnyegen voltál a Gucci Cruise kollekció bemutatója előtt, csillámos sminkben láthattunk. Csak nem átvetted a szerepben kapott stílusod?
Egy kicsit igen! A film után először a Saint Laurent bemutatóján volt csillogós sminkem. Különös, mert ilyenkor a karaktered egy kicsit veled marad. Aztán mikor a sajtó előtt álsz, közvetlen a rólad készült poszter mellett, csak annyit akarsz, hogy úgy nézz ki, mint Jesse.

Fizikailag hogyan készültél a szerepre?
Azt csináltam, mint általában. Imádok balettozni, és sokat kardióztam a személyi edzőmmel. Nagyon energikus vagyok, így nem okozott különösebb problémát a sok felkészülés. Kifejezetten sovány dolgokat ettem: például mikor forgattunk, rengeteg kelkáposzta volt és csirke. Egy idő után már csak azt éreztem, hogy oké, készen állok a kelkáposztát kihagyni a menüből.

Mindenesetre a film gyönyörűen van filmezve és Elle Fanning csak úgy tündököl a mozivásznon. A rengeteg edzés és felkészülés meghozta a gyümölcsét: igazi fashion film kerekedett a történetből. Bizonyos részek megzavarhatják a nézők nyugalmát, de egy biztos: feledhetetlen.

Te már láttad? Neked hogy tetszett?

Ez is érdekelhet

Borbély Alexandra tündéri babafotót osztott meg kislányáról

Borbély Alexandra tündéri babafotót osztott meg kislányáról

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói