A nők 4%-a tartja magát szépnek: köztük vagy?

2013.március.22.

A nők nagy része bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, miközben a szépség és a boldogság között van összefüggés.
(X)

Az önbizalom szempontjából kiemelkedően fontos, hogy saját szépségünkkel kapcsolatban ne szorongjunk. Az önbizalom építésben hisz a Dove márka is, amely elkötelezett abban, hogy a nőket termékeivel nap mint nap arra inspirálja, hogy fedezzék fel saját magukban a A szépségipari márka, hogy jobban megértse a nők szépséghez való viszonyát, 2010-ben 20 országban végzett kutatásában arra kereste a választ, hogy hogyan kapcsolódik össze a szépség, a szépségápolás és a boldogság.

A nők önmaguk legnagyobb kritikusai

Világszerte a nők több mint fele (54%) egyetért abban, hogy a nők önmaguk legnagyobb kritikusai, így ez a 672 millió nő emiatt nem is tudja kiaknázni a bennük rejlő szépségpotenciált. Miközben a nők többsége a világon külső tényezők hatására dolgozik azon, hogy szép legyen (59%), majdnem harmaduk (32%) bevallja, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint akár a társadalom (12%), akár a barátok és család (6%) vagy a média (6%)
A statisztika jól megmutatja, milyen erős önkritikát gyakorolunk akkor, ha saját szépségünkről van szó.

Szépség: A külső szemlélő szemével

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80%-a egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4%-uk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2%-ról megduplázódott az eredeti 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának. Ráadásul 72%-uk úgy gondolja, hogy azok a nők a legszebbek, akik kihozzák magukból a legtöbbet, mégis majdnem felük úgy érzi, hogy ezt ők nem teszik meg még akkor sem, ha tisztában vannak vele, hogy jobban is kinézhetnének.

Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat. A Dove termékeivel minden nőt arra szeretne ösztönözni, hogy nap mint nap tegyen azért, hogy szépnek érezze magát, így javulhat az önképük és felfedezhetik a bennük rejlő szépséget.

Látogass el www.facebook.com/dove oldalra!

Ez is érdekelhet

Te is házi kedvenced nevét használod jelszóként? Mutatjuk, hogyan hozz létre igazán biztonságos jelszót

Te is házi kedvenced nevét használod jelszóként? Mutatjuk, hogyan hozz létre igazán biztonságos jelszót

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most