A szépségápolás úttörője - Helena Rubinstein

Ikonikus termékek, tudományos háttér és kimagasló minőségű formulák - ez jellemzi az 1902-ben alapított és azóta is ambiciózus Helena Rubinstein márkát. Helena Rubinsteint nemcsak alapítóként, de a szakma úttörőjeként is emlegetik. Márkájának minden részletét az avantgárd tudomány járja át. Csúcstechnológiájú összetétel, illatok és csomagolások, a természet hatalma és a végső hatékonyság, ami mindent törekvését folyamatosan inspirálta. Ismerd meg a nőt, aki ösztönösen és szívből értette a szépséget.

A szépségápolás úttörője - Helena Rubinstein
Fotó: Getty images/Glamour

Családi receptből kasszasiker

A krakkói születésű Helena egyszerű munkáscsaládból származott, de hamar kiderült számára, hogy a rá váró háziasszony életet nem neki találták ki. Éppen ezért 1896-ban 24 éves korában úgy döntött, saját kezébe veszi az irányítást és Ausztráliába emigrált teljesen egyedül. A szükséges holmikon kívül mindössze édesanyja imádott arckrémjét, és annak gyógyszerész által leírt receptjét vitte magával. Miután Melbourne-ben hamar felfigyeltek ragyogó bőrére, Helena úgy döntött, mások számára is elérhetővé teszi a csodaszert, így egy helyi gyógyszerész segítségével megalkotta a „Valaze” nevű nagysikerű termékét, melyet azóta is az egyik legelső bőrszépítő krémként tartanak számon.

Mérföldkő a bőrápolásban

Helena Rubinstein egyike volt azoknak, aki termékeiben az elsők között használt növényi sejteket és teljes bizonyossággal hitte, hogy ezek nemcsak a bőr felszínén, de a mélyebb rétegekben is képesek kifejteni jótékony hatásukat. Az általa megálmodott receptúrák – mint azt később klinikailag is igazolták – fokozzák a bőr sejttevékenységét és az öregedés folyamatát is képesek lassítani. A természetből nyert növényi sejtek egyesítették a természet és a tudomány erejét, új lehetőségeket teremtve a bőr szemmel látható korrekciójára úgy, mint még soha korábban.

Gondoltad volna?

Helena Rubinstein nevéhez számtalan ma ismert fogalom és innováció köthető. Ilyen például a vízálló szempillaspirál, a bőrtípusok meghatározása, sőt, az első szépségszalon is.

Ez is érdekelhet

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!