„A tudatos szépségápolás nem pénz kérdése, hanem tudás és információ egyvelege” - interjú Liluval

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lilu neve az utóbbi években összefonódott a szépségápolással. Rengeteg beszélgetést készített a legjobb szakértőkkel, és Magyarországon az első, bőrápolásról szóló podcastot is ő készítette. Most megjelenő könyvének köszönhetően mi is jobban beleáshatjuk magunkat a szépségápolás világába.

Fotó: Zsólyomi Norbert Smink: Pádár Bernadett Haj: Radván Simon
Fotó: Zsólyomi Norbert Smink: Pádár Bernadett Haj: Radván Simon

Barátnői tíz éve az ő segítségét kérik, ha bőrápolásról van szó. Az oldalán, a liluland.hu-n hasznos tippeket ad, és webshop is várja az újdonságokra nyitott érdeklődőket.

Összefoglalnád, mit kell tudni a könyvedről?

Úgy látom, hogy az elmúlt néhány évben a tudatos bőrápolás hatalmas divat lett. Bekerült a köztudatba és fontossá vált, viszont rengeteg az információ és a termék. Ezért szerettem volna egy olyan könyvet, ami nagyon egyszerű, átlátható, érthető, de minden információt tartalmaz ahhoz, hogy fel tudj építeni egy rutint, és megtudd, neked mi a jó. Ez egy használati utasítás, praktikus segítség ahhoz, hogy tisztázzunk fogalmakat és rendet rakjunk az információáradatban.

HIRDETÉS

Mikor lett fontos számodra a tudatos bőrápolás?

Előttem van, ahogy anyukám pepecsel, mindig jó illatú, mindig tiszta, ahogy lemossa az arcát – és mindig szép. Amikor még csak kétféle kozmetikumhoz lehetett hozzáférni, akkor is mindig tiszta és szép volt a bőre. Ő sem sminkelt túl sokat, hanem inkább az ápoltsággal, szépséggel, tisztasággal foglalkozott. Ez volt az a minta, amit láttam. Amikor kezdtem kipróbálni különböző termékeket, és beszélgettem a szakértőkkel, akkor az a felismerés ragadott igazán magával, hogy rájöttem, nem azon múlik a hatás, hogy megveszek egy nagyon drága terméket. Sokkal inkább azon, hogy tudjam, nekem mi jó igazán. Most már nagyon jó minőségű, magas hatóanyagtartalmú kozmetikumokat lehet jó áron megvásárolni. A tudatos szépségápolás nem pénz kérdése, hanem tudás és információ egyvelege.

Mit gondolsz a közösségi médiában látott mesterséges tökéletességről?

Gyakorlatilag mindenki filtereket használ a közösségi médiában, ezért igazi bőrt alig látunk. Ez nyilván nem tesz jót sokak önértékelésének, de fontos realizálni, hogy senkinek nem olyan tökéletes a bőre igazából. Az igazi bőrnek textúrája van, vannak rajta kitüremkedések vagy pici foltok. De ettől még lehet szép, ápolt és tiszta. Fontos, hogy tudjuk, hogy a valódi szépség a természetesség. Ha a tükörbe nézve látsz egy texturált, de ápolt bőrt, akkor az egy nagyon erős magabiztosságot tud adni, hiszen tudod, hogy teszel a bőröd szépségéért.

Folyamatosan viszontlátod magad a médiában. Milyen a viszonyod a saját szépségeddel?

Több kritikának vagyok kitéve, mint mások, de mostanra megtanultam azt, hogy mi nekem a legjobb. Én nem akarok talpig sminkben járni az utcán csak azért, hogy hasonlítsak egy filterhez, amiben láttak az interneten. Éppen ezért a rólam készült fotókon is nagyon minimális sminket viselek. Ehhez a hozzáálláshoz meg kell érni és kell hozzá magabiztosság, hogy a negatív megjegyzések le tudjanak peregni. Vannak napok, amikor fáradt vagyok és nyúzott, de az ilyen szituációkban is, ha van egy megfelelő ápoltsága a bőrnek, akkor az elsimítja az ember lelkében a göröngyöket és a bizonytalanságot.

Műsorvezetőként biztosan tapasztaltad, hogy a sok smink megterheli az arcbőrt. Milyen tanulságokat szűrtél le az igénybe vett bőr kapcsán, amit másokkal is megosztanál?

Tizenkilenc éves korom óta tévézek, és soha életemben nem feküdtem le sminkben. Számomra az arctisztítás hozzátartozik a tisztaságérzethez. Ha pedig sminkeltek a munkahelyemen, akkor civilben, az utcán nem sminkeltem. Adtam időt a bőrömnek, hogy megpihenjen. Már a húszas éveimben is próbáltam mindig megtartani az egyensúlyt. Egy hónapokig elhúzódó, sminket igénylő forgatás után mindig tudtam, mire van szüksége a bőrömnek, ha irritált, ha kipirosodik, ha nagyon gyengéd tisztítást igényel. Megtanultam nagyon vigyázni az arcbőrömre, és másoknak is azt tanácsolom. Érdemes megtanulni, mi jó a bőrünknek, hogy meg tudjuk védeni.

A Youtube-csatornádon nagyon különböző nőket mutatsz meg smink nélkül és sminkben.

Nagyon féltem attól, hogy sokan éppen azért nem fogják vállalni a felkérést, mert smink nélkül is megmutatom őket. De szerencsére mindig megkaptam tőlük a bizalmat, és bevállalták. Smink nélkül kamera elé ülni és megmutatni, hogyan sminkelsz, nagyon intim dolog. Nem akarok senkit leleplezni vagy ítélkezni, a lényeg, hogy ezekből a beszélgetésekből mindig az derül ki, hogy ki mi miatt igazán szerethető. A kommentek nagy része is arról szól, hogy egy olyan új oldalát ismerték meg a híres embernek, amit eddig nem, és most már teljesen máshogy vélekednek róla. A smink és a bőrápolás a keret, de közben rengeteg érdekesség derül ki ezekről az emberekről.

Lilu tudatos bőrápolásról szóló könyve már kapható, itt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez komoly? 16 milliós játékot kapott a kis Sarolta hercegnő, vissza kellett adnia

Ez komoly? 16 milliós játékot kapott a kis Sarolta hercegnő, vissza kellett adnia

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)