A víztől megszépülsz és kisimulsz

2015.május.26.

Használd ki hazánk legértékesebb kincseit, a termál- és gyógyvizeinket, és vedd az irányt egy spa felé, ahol nemcsak lazíthatsz, hanem az egészségedért is tehetsz!

Fáradtság ellen szaunázás!
Aluszékonyság, fejfájás, ingerlékenység – ismerős? Mindezeket a téli hónapoknak köszönheted, mostanra szervezeted felélte az összes energiatartalékát, így hiába süt ki a nap, mégis bágyadtnak érezheted magad. Torhosi Tünde, az ötcsillagos Spirit Hotel spa managerének titkos tippje a szaunázás, ami serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és a bőrödet is gyönyörűen kitisztítja. Ha extrémebb felfrissülésre vágysz, akkor a hagyományos szauna helyett a jégszaunát próbáld ki.

Kímélő vizes sportok
A hazai wellness paradicsomok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségre, melynek szerves része a mozgás. "Vendégeinknek előszeretettel ajánljuk az aquafitneszt és a vízi gimnasztikát. A víznek körülbelül nyolcszázszor nagyobb a sűrűsége a levegőnél, így a vízben végzett speciális mozgások sokkal hatékonyabbak, azonban sokkal kíméletesebbek is. A test ilyenkor szinte súlytalan, így a támasztó izomrendszer a víz hatására teljesen elernyedhet, kímélve és regenerálva az ízületeket" – magyarázza Torhosi Tünde.

A gyógyfürdőzés jótékony hatásai
A meleg víz lazítja az izmokat, csökkenti a kopásos elváltozás okozta fájdalmakat, segítségével az ízületek mozgása könnyebbé válik. Gyorsul a vérkeringés, javul a szervek vérellátása, fokozódik a vesék kiválasztó működése, ami segít a méregtelenítésben. A fizikai hatáson túl a gyógyvíz összetételében rejlik sajátos gyógyereje, mely bonyolult kémiai és biológiai mechanizmuson keresztül aktivizálja a szervezet regeneráló képességét. Így a gyógyfürdőzés segít a megelőzésben, a fájdalmas tünetek enyhítésében, a test funkcióinak javításában, a gyógyulásban, és segíti a lelki feltöltődést, a pszichés egyensúly fenntartását is.

Itt próbáld ki a fent említett kényeztetéseket:
Spirit Hotel Thermal Spa*****
www.spirithotel.hu | www.facebook.com/spirithotelEz is érdekelhet

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

Szépséghírek

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Divathírek

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett