Akcióvadászat helyett jótékonyság! A dm újraértelmezte a Black Friday fogalmát

2019.december.3.

A dm "Giving Friday" nappá változtatta a "Black Friday" shoppingnapot: az óriási kedvezmények helyett a teljes aznapi forgalmának 5%-át jótékony célra ajánlotta fel. Összesen 17.611.634 forint adományt adott a rászorulóknak.

A dm a tudatos vásárlásra kíván ösztönözni a "Black Friday" értelmetlen tömegfogyasztásával szemben, és erre hívta fel vásárlói figyelmét is. "Egy egyszeri pénteki óriás leárazás nem illik a dm filozófiájába. Ezért november 29-én minden magyarországi dm üzletben és az online shopban is meghirdettük a "Giving Friday" napot. A dm Magyarország teljes aznapi forgalmának 5%-át jótékony célra ajánlottuk fel. Így azok a vásárlók, akik ezen a napon vásároltak a dm üzleteiben vagy online shopjában, vásárlásukkal egy jó ügy mellé álltak, és rászoruló családokat támogattak" – mondta el Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

A jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően 17.611.634 forint gyűlt össze, amit a vállalat a Katolikus Karitász AKAROM Programjának folytatására ajánlott fel, amelynek keretében a családok életvezetési és pénzügyi tanácsokat kapnak. A Katolikus Karitász által megalkotott, innovatív fejlesztési programban 150 mélyszegénységben élő család kap segítséget komplex szolgáltatásokkal, annak érdekében, hogy a résztvevők pénzügyi tudatossága növekedjen, és megtakarítást érjenek el. "A program része a Katolikus Karitász öngondoskodást elősegítő programjainak és mint a program nevében szerepel, olyan embereknek szól, akik képesek és akarnak is tenni annak érdekében, hogy életükben változás következzen be." - számolt be a kezdeményezésről Écsy Gábor atya a Katolikus Karitász igazgatója.

A program célja, hogy a résztvevő családok javítsanak élet és lakáskörülményeiken, tanulják az öngondoskodás folyamatát és szociális helyzetük pozitív irányba változzon meg a program során és azt követően. A program távolba mutató célja pedig, hogy olyan segítő csomagot fejlesszen ki, melynek hozadékaként a segítség módszere és végrehajtása modellként szolgálhat és országosan egyre több helyszínen megvalósulhat és az öngondoskodást elősegítő szociális segítségnyújtás példája lehet.

Ezzel az 5 ecsettel bármilyen sminket el fogsz tudni készíteni!

Ezzel az 5 ecsettel bármilyen sminket el fogsz tudni készíteni!

A drogéria a Katolikus Karitásszal 9 éve tartó együttműködés keretében minden évben megszervezi az Együtt a babákért programot, így évente 260 kisgyermekes család kap fél évre elegendő pelenkát összesen 20 millió forint értékben. "Fontosnak tartjuk, hogy a családok azt az összeget, ami pelenka adományunknak köszönhetően a pénztárcájukban maradt, hatékonyan tudják felhasználni. Ebben segít az AKAROM Program, amelyhez vásárlóinkkal közösen hatékony anyagi támogatást tudunk nyújtani." - tette hozzá Kanyó Roland.
A fenntarthatóság egyik alappillére a Mindig megéri árpolitika is, aminek köszönhetően a dm-ben a vásárlók előre tervezhetik bevásárlásaikat. A termékek árát négy hónapon át nem emelik. Így nem szükséges nagy készleteket felhalmozni, hiszen a termékek hosszabb ideig változatlan áron érhetők el. Ennek következő lépcsőfoka volt a Giving Friday kezdeményezés is. A kezdeményezést a magyarországi dm üzleteken kívül még tíz európai országban hirdette meg a drogéria.

Ez is érdekelhet

Ezt az üde pasztell szettet neked is kötelező beépítened a ruhatáradba!

Ezt az üde pasztell szettet neked is kötelező beépítened a ruhatáradba!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói