Arcjóga - 5 egyszerű lépés a ragyogó bőrért

Nem meglepő, hogy a jóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen amellett, hogy elősegíti a lelki egyensúly megteremtését, rugalmassá tesz és megerősít.

Arcjóga
Arcjóga
Fotó: Gettyimages.com

Néhány egyszerű mozdulattal olyan izmokat edzhetsz, amelyek idővel gyengülnének, ez pedig ráncok kialakulásához vezet. Ezekhez a jógagyakorlatokhoz ugyan nem lesz szükséged matracra, jótékony hatásuk azonban így is garantált. Vidd fel kedvenc arcolajodat, és jöhetnek is a lassú masszírozó mozdulatok!

1. lépés

Hajlítsd be a középső, illetve a mutatóujjad, mintha csak karmaid lennének, majd helyezd az állcsontod a két ujj közé! Középről indítva finoman csúsztasd a kezeidet a fülek irányába az állkapocs mentén!

2. lépés

Illeszd a hüvelykujjaid hegyét a járomcsontod alá, a többi ujjadat a szemöldököd felett pihentesd! Az arc közepe felől finoman mozgasd a hüvelykujjadat a halánték felé, miközben a többi ujj nem mozdul el!

3. lépés

Fektesd le ujjaidat a homlokodra, és finom simító mozdulatokkal mozgasd őket kifelé! Mikor az arc széléhez érsz, helyezz egy kis nyomást a halántékra, hogy kiengedd a feszültséget! Ez a mozdulatsor segít halványítani az apró ráncokat.

4. lépés

Felfelé simító mozdulatokkal vigyél fel egy kevés olajat a nyakra is.

5. lépés

Helyezd a mutatóujjakat az állad alá! Ahogy finoman nyomást gyakorolsz erre a területre, hajtsd hátra a fejed és nyújtsd meg a nyakad. Tartsd meg ezt a pózt öt másodpercig.

Így minden simábban megy!

Néhány csepp tápláló olaj nemcsak ápolja és feltölti arcbőrödet, de segít abban is, hogy a masszírozó mozdulatok közben ne húzd a bőröd, így megelőzheted az apró ráncok kialakulását. Ne aggódj, ezek a szuper bőrápolók nem csupán a száraz bőrt kényeztetik. Válassz a bőrtípusodnak megfelelő olajat!

Deep Moisture vitaminolaj MÁDARA 9990 Ft/50 ml (199,8 Ft/1 ml)

Happy Honey arcolaj SJÖ SKIN 15 800 Ft/30 ml (526,6 Ft/1 ml)

CBD Booster olaj BYBI 4650 Ft/15 m

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját