˝Attól leszel igazán trendi, ha jól érzed magad a bőrödben!˝ - A Bobbi Brown sminkmesterével, Eduardo Ferreira-val beszélgettünk!

Lépj be velünk a Bobbi Brown kozmetikumainak világába és ismerd meg ezeket az elképesztő beauty-kincseket! A sikerhez vezető út nem feltétlenül akadálytalan és ezt Eduardo Ferreira nagyon is jól tudja, hiszen testközelből tapasztalta meg milyen az, amikor a nulláról kell újrakezdeni és megküzdeni a régóta dédelgetett álmokért. Napjainkban már a Bobbi Brown művészeti és oktatási vezetőjeként tevékenykedő sminkessel az idei trendekről, szuper sminktrükkökről és a kedvenc termékeiről beszélgettünk.

Te vagy a Bobbi Brown művészeti és oktatási vezetője ebben a régióban. Mit jelent ez pontosan? Mik tartoznak a te feladatkörödbe?
Ez egy nagyon jó kérdés, ugyanis hasonló pozíció létezik a színház, a mozi és a divat világában is. Egy sminkmárka esetében ez egy kicsit más. Összesen öten vagyunk, öt különböző régióban. A feladatunk elsősorban a márka arculatának és DNS-ének közvetítése mind művészetileg, mind a saját megjelenésünk és által. Mi vagyunk a Bobbi Brown szóvivői. Emellett persze, mint tréner, a cégnél dolgozó sminkesek képzése és a Bobbi Brown filozófia átadása is kulcsfontosságú feladatunk. Jelen vagyunk a globális trendek megalkotásánál és részt veszünk a termékfejlesztésben is. Nagyon sokoldalú és mozgalmas pozíció ez.

Jól tudom, hogy egy bankban dolgoztál mielőtt úgy döntöttél, hogy sminkeléssel szeretnél foglalkozni? Minek köszönhető ez az éles váltás?
Pontosan, nem kevesebb, mint tíz évig! Mindig is jó tanuló voltam és akkoriban a gazdasági és pénzügyi szakmák elég jól fizettek, ezért a családom hatására ezt a pályát választottam. Bár tudtam, hogy az igazi énem ennél jóval kreatívabb, - szabadidőmben rendszeresen festettem, imádtam a színeket, igazi művészlélek voltam - nem panaszkodhattam, elégedett voltam a munkámmal. Harmincegy éves koromban volt egy rendkívül komoly autóbalesetem, aminek következtében az egész arcom szétroncsolódott. Mondanom se kell, amikor az ember valamilyen csoda folytán túlél egy ilyen eseményt, kissé átértékelődnek számára a dolgok. Ekkor döntöttem úgy, hogy én ezt szeretném csinálni.

Végeztél valamilyen sminkiskolát vagy teljesen önmagad képezted?
A terveim között szerepelt nagyon sokáig, hogy elvégzek egy iskolát Párizsban. Mígnem egy nap találkoztam egy rendkívül kedves hölggyel, akivel egyből megtaláltuk a közös hangot. Hosszasan beszélgettünk és elmeséltem neki, hogy mekkora változást vesz éppen a karrierem, mire ő a találkozónk végén átnyújtotta a névjegykártyáját és megkért, hogy beszéljünk meg egy napot és ha van időm, menjek be hozzá az irodájába. Ő nem más volt, mint a Clinique brand managere. Elmondta, hogy pont egy ilyen karizmatikus személyiségre van most szükségük, mint én, valakire, aki promotálja a márkát. Részt vettem jónéhány tréningen és ott sajátítottam el a bőrápolás alapjait. De ahogy akkoriban a legtöbb sminkes, én is MAC-nél szerettem volna dolgozni. Amikor sikerült átmennem hozzájuk, akkor végre megmutatkozott, hogy igenis van tehetségem a sminkeléshez. A munkám mellett folyamatosan szabadúszóként dolgoztam, sokszor ingyen, míg szépen lassan ismert lett a nevem Portugáliában.

Hogyan kerültél végül a Bobbi Brown-hoz?
Hiszek abban, hogy ha valóban a jó helyen vagy az életedben, bármi lehetséges egy szempillantás alatt. Velem is pontosan ez történt. Már egy ideje megfordult a fejemben, hogy letisztultságra és természetességre vágyom, már, ami a sminkelési stílusomat illeti. Hiszen valljuk be, nem igényel túl nagy tudást 55 szín felapplikálása egy szemhéjra. A láthatatlanul felépített, mégis tökéletes smink elkészítése sokkal nagyobb kihívás. A Bobbi Brown filozófiája pedig éppen ezt az arculatot képviseli. Ebben az időben nyílt meg az első üzlet Portugáliában és ezzel egyidőben jött a lehetőség is, hogy velük dolgozzak. Ennek immár 17 éve.

Hogyan látod, mik jelenleg a legtrendibb sminkek?
Minden a természetes szépség körül forog. Úgy gondolom, hogy a legtrendibb továbbra is attól lesz valaki, ha magabiztos és hisz önmagában. Az Instagram művi világával ellentétben, egyre inkább vágyunk az individualitásra. Így, ha egy dolgot kellene kiemelnem, az mindenképpen a ragyogó bőr lenne. Persze mindig vannak kiemelkedő részletetek. A szemöldököd fontos, hiszen segít, hogy kifejezd az érzéseidet, karaktert ad az arcnak. Aztán ott vannak az ajkak, amik az elmúlt időszakban átvették a szemhangsúlyos smink helyét. A matt formulák helyett a krémes fényű termékek és a "vinyl" az igazán trendik. A szemeken leginkább izgalmas textúrák jelennek meg. De úgy gondolom, a trendek akkor a legjobbak, ha magabiztosan tudjuk viselni őket és elérhetőek számunkra.

Mi a tökéletes bőr receptje?
A legfontosabb tényező természetesen az életstílusunk. Rengeteg múlik azon, hogy mennyi folyadékot fogyasztasz, dohányzol-e, iszol-e alkoholt. De ha sminkről és bőrápolásról beszélünk, elengedhetetlen egy szuper hidratálókrém és egy sminkalap. Talán az egyik legnagyobb kedvencem a márkától a Vitamin Enriched Face Base, ami egy csodás arckrém és primer egy termékben.
Ezen felül fontos, hogy mindenki a számára megfelelő alapozót használja. Olyat, ami egyáltalán nem maszkszerű és a színe is láthatatlanul illeszkedik. Ezt pedig, ha kell, érdemes kiegészíteni egy jó korrektorral is! Kontúr helyett jöhet egy leheletnyi bronzosító, egy kis pír az orcákra és highlighter az arccsontokra.

Még sosem próbáltad a Bobbi Brown termékeit? Íme Eduardo must-have kedvencei, amiket első körben érdemes beszerezned:

1. Vitamin Enriched Face Base arcápló 17100 Ft
2. Skin Longwear Weightless alapozó 14500 Ft
3. Longwear Cream Shadow Stick szemhéjfesték 10600 Ft
4. Perfectly Defined Brow szemöldökceruza 12200 Ft
5. Highlighting púder 15700 Ft
6. Crushed Lip folyékony rúzs 8200 Ft
7. Smokey Eye szempillaspirál 9800 Ft

Ha imádod a vidám, inspiráló Instagram felületeket, látogass el Eduardo oldalára (@fun_eduardoferreira), kövesd világkörüli kalandjait és less el néhány szuper sminktrükköt!

Ez is érdekelhet

Tökéletes időkapszula – A hét könyve: Menekülés New Yorkból

Tökéletes időkapszula – A hét könyve: Menekülés New Yorkból

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most