Az arcfiatalítás új fejezete: botox helyett arcjóga!

2022. április 15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hódítanak a természetes megoldások a szépségiparban. Közéjük tartozik az arcjóga is, ami harmincéves kor körül megelőzésként, negyven felett a már kialakult ráncok megszelídítésére ajánlott. Anfisa Bulgakova elkötelezett képviselője ennek az arcfiatalítási módszernek, azt szeretné, ha Magyarországon is minél több nő élne vele. Weboldalán bárki megtanulhatja vele az alapokat, és rendszeres gyakorlással gyorsan látványos eredményt érhet el.

Az arcfiatalítás új fejezete: botox helyett arcjóga Anfisa Bulgakovával
Az arcfiatalítás új fejezete: botox helyett arcjóga Anfisa Bulgakovával

Anfisa sugárzó szépség, a pontos életkorát nem igazán lehet megmondani. Három kisgyerek anyukája, ez alapján következtethetünk arra, hogy elmúlhatott már harmincéves. Könnyű neki, gondolhatnánk, olyan génekkel rendelkezik, amelyek az örök szépséget garantálják számára. Anfisa azonban tudja, tenni kell azért, hogy minél tovább megőrizze ezt az adottságot, számára a megoldást az arcjóga jelenti.

OROSZ GYÖKEREK, MAGYAR OTTHON

Csak nem a Mester és Margarita szerzőjének, Mihail Bulgakovnak vagy a rokona? – Anfisa sokszor megkapja ezt a kérdést, amikor bemutatkozik. Igen, a híres orosz író negyedágon a felmenői között szerepel, ez is oka annak, hogy nagyon szereti a nevét. Hétéves korában költözött szüleivel Magyarországra, ma már itt van az otthona, de az orosz gyökereket nem feledi. „Édesanyám ízig-vérig orosz nő, aki mindig nagyon adott a külsejére. Ma sem lehet megállapítani a korát, de tesz is azért, hogy így nézzen ki. Ő a példaképem, gyerekként tőle lestem el, hogyan lehet nőként a legtöbbet kihozni magunkból.

KINYÍLT A VILÁG

Orosz nagynénjének köszönheti, hogy bekerült a divat világába, ő vitte el a tinédzser lányt az első profi fotózásra. A képek annyira jól sikerültek, hogy Anfisa első munkájával tizennégy évesen az Ifjúsági Magazin címlaplánya volt, ezt rengeteg fotózás, divatbemutató követte. A modellkedés mellett, az érettségi után az ELTE jogi karán tanult, de két tanulmányi év után munkalehetőséget kapott az egyik legnagyobb japán ügynökségtől, így kihagyott egy évet a jogon, és kiköltözött Ázsiába. Imádták a japánok, minden alkalommal más arcát mutatták meg a fotókon. Ő lett a Shu Uemura japán sminkmárka egyik arca is. A külföldi munka kinyitotta előtte a világot, és elég gyorsan rájött arra, hogy nem szeretné folytatni a jogot Budapesten, jobban érdekli a divat, az üzlet és a marketing. A modellkedéssel keresett pénzéből és a szülei támogatásának köszönhetően Londonban folytathatta tanulmányait biznisz és menedzsment szakon, majd mesterképzésben digitális stratégiát és marketinget tanult.

BELSŐ HANG: VÁLASZD A CSALÁDOT

Amikor megkapta az egyetemi diplomáját, visszatért még egy kicsit a divathoz, elvégezte a Condé Nast kiadó divatakadémiáját Londonban. Ekkor egy wimbledoni teniszversenyen megismerkedett jövendőbeli férjével, az ukrán származású, világhírű teniszezővel. Együtt költöztek vissza Magyarországra és itt születtek meg a gyermekeik. „Londonban felépíthettem volna egy nemzetközi karriert, világmárkáknak dolgozhattam volna, de nem így alakult. A belső hangomra hallgattam, és a családot választottam. S milyen jól tettem! Van három gyönyörű gyerekünk, egy nagyon erős alapokon nyugvó házasságunk, amelyre építhetek. Egy évvel ezelőtt elindítottam a saját vállalkozásomat, s mindazt, amit eddig tanultam, most itt kamatoztathatom.

Anfisa Bulgakova sugárzó szépség

AZ ÖNFEJLESZTÉS ÚTJA

Az anyaság új életformát, és ezzel együtt új kihívást jelentett. „A gyerekek születése idején sokat ültem otthon és néztem a négy falat. Időbe telt, amíg rájöttem, mindennek megvan a saját ideje, amit el kell fogadni és a legjobbat kihozni belőle. A gyerekek gyorsan felnőnek, amíg picik, ők vannak a középpontban. Elindultam az önfejlesztés útján, s mindazt, amit magamról, a női létről megtanultam, először egy személyes vlogban adtam át nőtársaimnak. Párkapcsolatról, gyereknevelésről, különböző női praktikákról meséltem az Instagram-oldalamon, s innen jutottam el a szépség irányába. Úgy gondolom, a szépség belülről kezdődik, ezért is van a mostani projektemben is saját magunk, a nőiességünk elfogadása hangsúlyosan jelen. Meggyőződésem, ha mi rendben vagyunk magunkkal, a környezetünk is megérzi ezt. Ettől is működik jól a párkapcsolatunk, a családunk, a munkánk.

A BOTOX MÁR A MÚLT

Az arcjóga felfedezésében ismét az „orosz szál” volt a segítségére. Édesanyja orosz barátnője, aki a szépségiparban dolgozott, eljött hozzájuk és ő mesélt arról, hogy Oroszországban a nők nagy része már nem a botoxot választja, hanem a természetes megelőzést, és az arcjóga módszerét alkalmazzák a bőrük fiatalságának megőrzéséhez. Ha folyamatosan eddzük az arcizmainkat, tónusban maradnak, és a bőr feszesebbé válik, kevésbé ereszkedik meg, és kitolhatjuk a ráncosodási folyamatokat. Anfisa elmélyült ebben a témában, saját arcán tapasztalta, hogy az arcjóga hatására rövid időn belül megváltozott bőrének struktúrája, állaga, minősége, színe. Eltűntek az apró szépséghibák, a szemöldök közötti mélyedések, a szem körüli barázdák. Ezen felbuzdulva beiratkozott a területre szakosodott szépségakadémiára, és megszerezte a Master of Face Yoga minősítést.

ANTI-AGING HELYETT PRO-AGING

Anfisa egy évvel ezelőtt indította el weboldalát, ahol beautycoachként segít abban, hogy kizárólag természetes módon őrizhessük meg szépségünket. A pro-aging szemléletet követve az arcjóga alapjait egy 21 napos online kurzuson tanítja meg követőinek. „21 nap szükséges ahhoz, hogy egy tevékenység berögzüljön és napi rutinná váljon. Akik naponta 10-15 percet gyakorolnak velem, olyan tudás birtokába kerülnek, amelyet később évekig egyedül is alkalmazhatnak. A tanfolyam úgy van felépítve, hogy lépésről lépésre megyünk végig az arc különböző területein és begyakoroljuk a masszázsmozdulatokat. A hát területe sem marad ki. Sokan nem tudják, hogy a hát izmainak állapota, a helyes testtartás kihat az arcunkra is, ami aszimmetriát is okozhat. Amikor blokkok, kötöttségek jönnek létre a testben, gátolják a vérkeringést, az arcba már nem jut el annyi vér, mint, amennyire szükség lenne. Beindul a kiszáradási folyamat, megjelenhetnek a ráncok. A szervezetünkben minden mindennel összefügg, az egyik izom húzza a másikat, és ez az arc területére is kihat. A rágóizmok kötöttsége kihathat a száj elvékonyodására és a száj körüli ráncok megjelenésére is: ha a gyakorlatokkal az izmokat ellazítjuk, megszűnik a kötöttség, jobb lesz a véráramlás, és idővel visszanyerhető a teltebb forma, és a ráncok is elhalványulnak.”

Az arcjóga természetes módszer a bőr fiatalságának megőrzésére
HIRDETÉS

BEAUTYCOACHING A GYAKORLATBAN

Arcunk állapotában az is visszatükröződik, hogyan táplálkozunk, mennyire vagyunk harmóniában magunkkal. Az arcunk az évtizedek alatt felveszi az érzelmeinket: ezért mondják, hogy egy idősebb nő arcáról sok mindent meg lehet állapítani – róla és az életéről. „Az arc nemcsak az érzelmeink térképe, hanem a belső szerveinké is. Például, ha a szemkörnyék duzzadtabb, az veseproblémára is utalhat. Ha sokáig fennáll ez a jelenség, megnyújthatja a bőrt, és idővel táskák alakulhatnak ki a szemek alatt, ami az arcjóga hatására mindenképp csökkenthető. A személyes konzultáció előtt megkapom a vendég fotóját, amit alaposan tanulmányozok, majd az online találkozó alkalmával rávezető kérdésekkel tapogatózom, hogy vajon mi állhat például egy nagyon elvékonyodott vagy egy befordult száj hátterében, hiszen az ok lehet testi és lelki eredetű egyaránt. Ha szükséges, továbbküldöm a vendéget olyan szakemberhez, aki segíthet neki, legyen az dietetikus vagy life coach. Én a külsővel foglalkozom, a személyes konzultáció során a vendég arcához igazított gyakorlatokat állítok össze, amiket otthon egyedül gyakorolhat.

AZ ÜZLETI MODELL

Merész lépés volt a részemről a saját vállalkozás beindítása, főleg azért, mert a járvány elején kezdtem el ezzel foglalkozni, és nagy volt a kockázat. Nagyon örülök annak, hogy belevágtam, és a magam ura vagyok.” Ma már online tér, digitális csatornák nélkül nem igazán lehet vállalkozni. Anfisa, amikor létrehozta vállalkozása honlapját, a szép dizájn mellett az egyszerűségre törekedett, arra, hogy a használata mindenki számára érthető legyen. Hosszú szövegek és fotók helyett egy-két perces videókat készít, ami kedvcsináló ahhoz, hogy minél több nő érdeklődését felkeltse az online kurzusra, vagy személyes konzultációra. Az oldalhoz webshop is tartozik, az arcjógához szükséges alapkelléket (gua sha követ, különféle arcrollereket, jégrollert) lehet beszerezni itt, a kínálat fokozatosan bővül, rengeteg ötlet van még Anfisa fejében.

SEGÍT AZ INFLUENSZERLÉT

Anfisa tudatosan építi birodalmát, a népszerűség pedig jól jön a vállalkozás fellendítéséhez. Ezért vállalta el a felkérést, hogy szerepeljen a Feleségek luxuskivitelben című valóságshow negyedik évadában. „Szerettem volna megmutatni a nőknek, hogy van más út a szépségünk megőrzése érdekében, mint a botox és a plasztikai sebészet. Úgy érzem, nagyszerűen sikerült kihasználnom azt a plusz löketet, amit a műsor adott, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy a saját márkámat fel tudjam építeni.” Bár az online tér a vállalkozás fő színhelye, Anfisa hisz a személyes találkozások erejében és a közösségépítésben. Országszerte szállodákban arcjóga-brunch rendezvényeket szervez, ahol az arcjógaalapok megtanulása után, finom ételek mellett, őszintén és nyitottan beszélget a vendégekkel a női létről.

A cikk eredetileg a GLAMOUR 2022-es áprilisi számában jelent meg.

Szöveg: László Kriszta

Fotó: Zsólyomi Norbert; Katerina Unuvar

Stylist: Tomasovszki Réka

Smink: Újfalusi Emese

Haj: Radván Simon

Ruha: ROTATE – Spark Le Monde; Fülbevaló: PERSONAL PERCEPTION – Wonderlab

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)