Az ikonikus micellás víz az érzékeny bőr számára

Promóció

2018.április.2.

Valószínűleg nem árulunk el újdonságot azzal, hogy az arcápolás első lépése a megfelelő tisztítás. Ám ezt sokan nem tartják fontosnak, kihagyják a mindennapi rituáléból, pedig hiánya nagymértékben csökkenti más kozmetikumok hatékonyságát is.

Az ikonikus micellás víz az érzékeny bőr számára
Fotó: Shutterstock

A BIODERMA a világon elsőként fejlesztette ki a micellás vizet, és fedezte fel, hogy az oldat tisztító molekulái mágnesként vonzzák magukhoz a szennyeződéseket. De hogyan is működnek ezek a micellák és mi áll technológia hátterében? Íme minden, amit tudnod kell!

Mire jó a micellás víz?

A micellás víz egy lépésben képes eltávolítani a sminket, faggyút és a különböző szennyeződéseket anélkül, hogy irritálná a bőrt. A napi arctisztító rutinba beépítve, reggel és este alkalmazva finoman tisztít, így még a legérzékenyebb bőr számára is megfelelő. Különösen alkalmas az olyan reaktív és intoleráns bőr tisztítására, melynek a legkisebb dörzsölés is irritáló hatású.

Mik azok a micellák?

A micella gömb alakú molekulahalmaz, amelyben a molekulák egyik fele hidrofil, azaz vízkedvelő a másik fele pedig lipofil zsírkedvelő hatású. Használata során a bőrrel érintkezve ezek a gömbök kinyílnak, majd újra összezáródnak, miközben magukkal ragadják a felszínen található szennyeződéseket. Ugyanakkor hipoallergén, bőrbarát kozmetikumok, nem tartalmaznak alkoholt, parabént és vannak köztük illatanyag-mentesek is, így bátran használhatóak érzékeny bőr tisztítására.

Miért különleges a micellás víz?

A bőrgyógyászok által ajánlott és sminkmesterek által alkalmazott BIODERMA micellaoldatok továbbra is etalonnak számítanak a bőrgyógyászati termékek között, hiszen az első micellás vizet a BIODERMA szabadalmaztatta 1995-ben. Az ikonikus termék gondosan megválasztott összetevőknek köszönhetően fejti ki hatását: az alkalmazott zsírsav-észter, glicerin-észter, valamint aktív biomimetikus anyagok nagyon közel állnak a bőr eredeti összetételéhez. Egyedi fiziológiás pH-n erősen tisztított víz, ami a legbiztonságosabb, hiszen mikrobiológiai és kémiai szempontból is a legtisztább. Ezért is nem szükséges lemosni a bőrről használat után.

Miért van szükség többféle micellás vízre?

Ahhoz, hogy tökéletes biztonságot és megfelelő kényelmet biztosítson minden bőrtípus számára, a BIODERMA Laboratórium konkrét micellaoldat-képleteket dolgozott ki a különböző igényeknek megfelelően. Létezik micellás víz a zsíros, érzékeny, vízhiányos, valamint rosaceás bőr tisztítására is.

A BIODERMA termékeket keresd a gyógyszertárakban!

Ez is érdekelhet

Napi szex: 5 tévhit a maszturbálásról

Napi szex: 5 tévhit a maszturbálásról

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR