BB krém: Smink, ami ápol?

2013.február.15.

Válaszok Kiss Csabától a Helia-D termékfejlesztőjétől.

- A magyar nők még mindig BB krém lázban égnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a gyártók egymás után jelennek meg a piacon újabb és újabb BB krém variációkkal. De sokan még nem tudják, mi a különleges a BB krémekben.

- Ha Koreából indult, akkor hogyan jutott el a BB krém Magyarországra?

- A Helia-D 2010 végén figyelt fel először az új trendre, és már akkor megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy mi is szeretnénk olyan krémet fejleszteni, ami hatásában hasonló, de ha lehet, még többet ad. 2011-ben pedig elkezdtük az alapanyagok elemzését és értékelését.

- Hogyan zajlik egy BB krém "fejlesztése"?
- Mint minden termékünknél, a BB krém esetében is nagy hangsúlyt fektettünk a minőségre. Először az alapkrémet készítettük el, aminél a fő cél egy jó hidratáló, és jó fényvédő faktor mellett a könnyű állag, és a mattosító hatás volt. Amikor úgy éreztük, megvan a megfelelő alapkrém, akkor kezdtük el a színek és az illat beállítását Az illat volt az egyszerűbb feladat. A színezésnél 4 féle pigmentből alkottuk meg a két megfelelő árnyalatot, és elég sok minta kellett, amíg elértük a most forgalomban levő két színt. A teszteléshez igyekeztünk minél több alanyt bevonni, így bátran állíthatjuk, hogy az elvárt hatásokat, mind független laboratóriumi vizsgálati eredményekkel, mind tesztelői értékeléssel alá tudjuk támasztani.

- Az elsőként érkezett BB krémek kicsit visszafogták a lelkesedést, mert nagyon zsírosak, vagy nem kellő fedésűek voltak. A Helia-D BB krémje esetében azonban más a helyzet.

- Ha már a zsíros bőrnél tartunk: a BB krémek éppen a hidratáló hatás miatt sokszor kellemetlenül zsíros állagúak.


- Mi arra törekedtünk, hogy a Helia-D BB krém abban is különbözzön a piacon lévő más krémektől, hogy egyáltalán ne legyen zsíros. Ezért kifejezetten ajánlott a gyorsan zsírosodó, gyulladásra hajlamos arcbőrűeknek. A krém további előnye a gyors száradás, és a tartósság, így valóban pillanatok alatt alapozhatjuk meg az egész napon át kifényesedés nélkül tartó sminket. A Helia-D BB krém az említett pozitív hatások mellett dermatológiailag tesztelt, parabénmentes készítmény.

A Helia-D termékei megtalálhatóak a www.helia-d.hu címen.

Ez is érdekelhet

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most