Forradalmi magyar fejlesztés: megérkezett az első dezodor utántöltő automata a Rossmann üzleteibe

Igen, a probléma valós, és a helyzet kezd komolyra fordulni, ezért mi lelkesen támogatunk minden olyan innovációt, ami a hulladéktermelés mértékét hivatott csökkenteni. Ismerkedj meg a Respray dezodor újratöltő automatával, ami az egész világon forradalmi újításnak számít!

A Respray dezodorutántöltő automata már több Rossmann üzletben elérhető Budapesten
A Respray dezodorutántöltő automata már több Rossmann üzletben elérhető Budapesten
Fotó: Rossmann

Akár tetszik, akár nem, a szépségipar továbbra is listavezető környezetszennyező iparág az egész világon. Ha azt gondolnád, hogy legalább az elmúlt egy-két évben csökkent a szépségtermékek által felhalmozódott műanyag hulladék világszerte, sajnos tévedsz: az Euromonitor International kimutatásai szerint 2020-ról 2021-re három százalékkal nőtt a szépségiparban használt csomagolások eladása, ami globális szinten nem kis mennyiséget jelent. A legnagyobb számban az alapvető tisztálkodási szerek fogynak a polcokról, mint például a tusfürdők, szájápolási termékek, és szép helyezést értek el a listában az izzadásgátló termékek is. Bár szerencsére egyre több márka reflektál a problémára, egy magyar fejlesztésnek köszönhetően azonban most te is tehetsz egy óriási lépést a környezeted védelme érdekében, ugyanis a Rossmann budapesti üzletei közül néhányban már találkozhatsz a Respray és a Rossmann közös innovációjával, ami nem más, mint egy dezodor utántöltő automata!

Büszkeség: magyar fejlesztés

Izgatottan vártuk a napot, amikor végre mi is kipróbálhatjuk a forradalmi környezetvédelmi újítást, és elérkezett: a Rossmann budaörsi Auchan korzóban található üzletében számos híresség és ökotudatos influencer előtt mutatkozott be a Respray és a Rossmann közös fejlesztése, a deo spray utántöltő automata. A Stahl Judit vezette sajtóbeszélgetésen többek között részt vett Puskás Peti, Ördög Nóra és Ónódi Eszter is, akiknek köztudottan szívügyük a környezettudatosság.

Több környezettudatos híresség beszélgetett a Respray automata bemutató eseményén
Fotó: Rossmann

Mivel a fenntartható megoldások iránti érdeklődés az elmúlt években egyre csak nőtt, a szépségiparban számos remek újratöltő megoldás született. A törekvés a dezodorok piacán is elkezdődött, azonban a fújós dezodorok olyan technológiai akadályokba ütköztek, amiket még senkinek nem sikerült áthidalni. Mostantól azonban Respray alapítói, Réti Andor és Zámbó Gergely által 2020-ban elindított projekt gyümölcse mindenki számára elérhető: egy olyan innovatív, saját fejlesztésű automata kerül a Rossmann üzletekbe, ami lehetővé teszi a palackok vásárlói közegben történő újratöltését.

Tippek a fenntartható fürdőszobáért

Egyre több üzletben elérhető lesz

A Rossmann saját márkás ISANA termékeivel együttműködésben első körben több budapesti üzletben találod meg az úttörő deospray utántöltő automatákat, a későbbiekben pedig célkitűzés egész Magyarországon, majd a nemzetközi közönségnek is bemutatni a forradalmi újítást.

„Csak Európában közel kétmilliárd fújós dezodor palackot dobnak ki az emberek évente. Az új alumínium előállítása rendkívül energia és költség igényes folyamat, amely óriási terhet jelent környezetünk számára. Úgy gondoltuk, hogy erre tökéletes megoldás, ha egy palackot többször is tudna használni a vásárló. Ebből született meg a Respray ötlete” – fejtette ki Réti Andor, a Respray egyik alapítója, míg társa, Zámbó Gergely hozzátette, hogy kezdetektől fogva az az alapvető céljuk, hogy minél pozitívabb környezeti hatást tudjanak elérni a kozmetikai iparágban. „Hiszünk abban, hogy a Respray projektjével el fogjuk érni, hogy a környezettudatos vásárló akár öt alkalommal is újrahasználja a palackját, ezzel negyedére csökkentve a használatból adódó CO2 lábnyomát.”

„Büszkeség és egyben nagy mérföldkő számunkra, hogy a világon egyedülálló dezodor újratöltő automata hamarosan bekerül az üzletünkbe. A Respray Solutions remek csapat, akiket öröm támogatni, mindemellett pedig saját fenntarthatósági törekvéseinket is szolgálja ez az automata. Azon leszünk, hogy minél inkább ösztönözzük vásárlóinkat a használatára” – hangsúlyozta Flórián László, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatója.

Figyelj oda a környezetedre:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A csillagok romantikát ígérnek - március 29.

Napi horoszkóp: A csillagok romantikát ígérnek - március 29.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói