DIY hajszínezés kávéval

2016.november.28.

Rengeteg DIY szépség trükköt láthattunk már az Interneten, de amikor rábukkantunk teljesen felpörögtünk erre az őszi trendre: színezd a hajad a kávéddal!

DIY hajszínezés kávéval
Fotó: Thinkstock

A kávé folt a nadrágodon vagy a felsődön, tipikusan hétköznapjaink problémája. Fogainkat is megfogja, így fogorvos előtt, biztosan nem az utolsó dolog, hogy elfogyasztunk egy presszót. Ebből kiindulva jöttek rá néhányan a Csináld magad fanok közül, hogy igazából hajszínezésre is kiválóan alkalmas a kávé. Teljesen natúr, alternatív és nem roncsolja a hajad.

A Spoon Egyetem szerint a használata egyszerű és gyors. Először is áztasd bele a hajad kétpohárnyi sötét pörkölésű kávéba. A festék kondicionálót keverd össze kávézaccal, ezt pedig egy órára tedd fel pakolásként a hajadra. Ha lemostad, már láthatod is a gazdag színben előbukkanó hajzuhatagod.

Tehát a trendek között is legfrissebb kávéhajszínezés igazán natúr választás, felrázva az elszürkült, fakó hajszíneket. A legjobb része pedig az, hogy a sérült hajat is befedi, így nem látszik a károsodás – bár erre még mindig a legjobb megoldás egy frissítő vágás a hajvégeken. Még kutatások is vannak róla, hogy a koffein képes stimulálni a hajnövekedést. Piros pont!

De mielőtt lemondanád az időpontodat a fodrásznál, tudnod kell, a szakembereknek van néhány kifogása a natúr színező metódussal szemben. Például, ha nem csak egy árnyalattal szeretnéd megváltoztatni a hajad színét, inkább bele se vágj, vagy készülj fel arra, amit utána a tükörben látni fogsz, ugyanis nem biztos, hogy azt az árnyalatot fogod kapni, amire számítottál. Például ha szőke a hajad, ne igazán várd a hosszantartó hatást.

Azért ezek a technikák általában többről szólnak, mint egy ártatlan helyreállítás. Mielőtt nekiállsz, győződj meg róla, hogy biztosan el akarod e dobni az eddig megszokott hajfestési rutinod.– mesélte Brittan White, brooklyni mesterfodrász.

Másodszor, nem lehetsz benne biztos, hogy ez tényleg orvosolja e hajad problémáját, valamint, hogy pont annyira hosszantartó lesz. Ne sodord magad feleslegesen veszélybe, egy esetleges festés-katasztrófával. Ez attól függ, mennyire lyukacsos a hajad szerkezete, mennyire szívja be a szín pigmenteket.

"Igen, azt mondom, hogy a kávé, a cékla, vagy bármilyen természetes színező, pigmentálni fogja a hajad. De gondold át. Megéri használni úgy, hogy nem tudod milyen végeredményt ad, vagy inkább használsz valamit, ami kifejezetten erre van kifejlesztve? Számomra nem éri meg." – tette hozzá White.

Az abszolút előnye, hogyha szeretnéd kipróbálni a természetes kávé hajszínezőt, hogyha nem tetszik a végeredmény, gyorsabban ki tudod mosni, mint megtanulni a Starbucks kávék listáját.

Ez is érdekelhet

Ezek az öngyilkosság jelei - így segíthetsz, ha ezt tapasztalod a környezetedben

Ezek az öngyilkosság jelei - így segíthetsz, ha ezt tapasztalod a környezetedben

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

G-Életstílus

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!