Egészen eddig rosszul mostad az arcod? Mutatjuk hogyan kell!

2021.december.17.

Mindennapi rutinunk része az arcmosás, mely során nem csak a termékek megválasztása fontos, hanem az is, hogy milyen lépéseket követünk. Mutatjuk, hogy mi a tökéletes folyamat titka.

Egészen eddig rosszul mostad az arcod? Mutatjuk hogyan kell!
Fotó: Gettyimages.com

Először is nagyon fontos tudnod, hogy az arctisztító kendő nem a legjobb választás. Úgy ahogy a környezetre, úgy a bőrünkre sincs jó hatással, ugyanis nem távolítja el elég alaposan a szennyeződéseket. Második lépésként érdemes megfigyelnünk, hogy mik azok a termékek, melyekre jól reagál a bőrünk, ami nem vált ki semmilyen irritációt, vagy problémát. Ha ez megvan, akkor pedig csak a rutin hiányzik, amihez a lépéseket mutatjuk is.

Első lépésként sima vízzel és törölközővel tisztítsuk az arcunk

A smink nagy részét sima vizes törölközővel távolítsuk el (ez akár lehet micellás víz is). Ezután krém alapú arctisztítóval menjünk át rajta, hogy a makacsabb részek is lejöjjenek. Harmadik lépésként pedig újra vízzel vagy micellás vízzel tisztítsuk meg az arcunkat. Ne hagyjuk ki a nyakat és az arc széleit se, ugyanis ha itt megragadnak a baktériumok, az pattanásokhoz vezethet.

Sose használj meleg vizet az arcodon

A legjobb, ha langyos vagy hideg vizet használsz. A meleg víz nem tesz jót az arcnak, ezért fürdés/zuhanyzás közben sem érdemes arcot mosni. A forró víz, de akár a szaunázás és a gőzölés is az erek tágulásához vezet, ami az érzékeny szöveteket károsítja.

Mindig szánj legalább 1 percet az arcmosásra

Azt gondolnád, hogy ennyit mindenképpen töltesz vele, de állíts időzítőt és nézd csak meg, hogy mennyi ideig tisztítod az arcod. Egy perc nagyon sok idő még akkor is ha nem tűnik fel. De hogy ne legyen túl unalmas nyugodtan masszírozd át közben az arcod és nyakad.

A hámlasztás is nagyon fontos

Heti 2-3 alkalommal érdemes hámlasztót használni az elhalt hámsejtek miatt. Ráadásul segít, hogy a többi krém, amit használsz, könnyebben felszívódjon. Ha pedig szemcsés hámlasztót használsz, akkor azt érdemes legelőször tenned, hogy a tisztítás közben eltávolítsd a felesleges szemcséket.

Mindig használj szérumot

Az utolsó lépése pedig egy arctisztításnak a szérum kellene, hogy legyen. Ez segít beállítani az arcbőr pH értékét. Illetve ha olyat választunk, ami vitaminokat is tartalmaz, mint például a C-vitamin, az csak még inkább hozzájárul bőrünk egészségéhez.

Ez is érdekelhet

 A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói