Ez a titka Sarah Jessica Parker napszítta hatású hajkoronájának

2022.május.7.

Ha már eddig is csodálója voltál Sarah Jessica Parker gyönyörű hajkoronájának, akkor nem vagy vele egyedül. Bár az És egyszer csak című sorozatban híres karaktere, Carrie Bradshaw szeret kísérletezni a különböző frizurákkal, egy dolog biztosan állandó: Parker mesés hajszíne. Megalkotásáért pedig már 15 éve Gina Gilbert felel, így pontosan tudja, mire van szüksége a színésznő hajának ahhoz, hogy maximálisan kiemelje a szépségét.

Ez a titka Sarah Jessica Parker napszítta hatású hajkoronájának
Fotó: Getty Images

„Sarah szereti egy kicsit feljavítani a hajszínét. Többnyire egyetlen eljárást végzünk el egyetlen festékkel választékánál és a hajtöveken, de úgy, hogy a festék ne érjen a fejbőréhez” - mondta Gilbert a Vogue-nak. Ezek után minden a balayage-ról szól, ami dimenziót és kontrasztot ad Parker hajának, és természetes, napsütött megjelenést kölcsönöz neki. „Nagyobb mennyiségű peroxiddal festem a haja végét, így a sötét gyökerektől a világosabbak felé haladva úgy tűnik, mintha a nap így érintette volna meg” - magyarázta.

Szintén remek technika, hogy szándékosan készít sokkal világosabb részeket a hajában Parker arca körül, amelyek segítenek megvilágosítani a bőrét, egészséges és ragyogó hatásúvá téve azt. „Ez egy olyan technika, amely világosabbá teszi az arcot és kiemeli a szemet. Sarah-nak gyönyörű kristálykék szemei vannak, és ezek a világosabb részek kiemelik őket” - mondta Gilbert.

Fotó: Getty Images

Az 57 éves Parker az elmúlt években sorozatosan jelent meg hamvas hajtincsekkel is, amelyek irigylésre méltóan jól álltak neki. „A forgatás során azt akarta, hogy a szürke összeolvadjon a szőke színével” - magyarázza Gilbert, akinek egyáltalán nem volt ellenére, hogy szürke tincsek üljenek Parker szőkébb hajrészei mellett. „A szürke, a szőke és a sötétebb szín kontrasztja egy igazán szép dimenziót kölcsönöz neki”- tette hozzá.

Az is figyelemreméltó, hogy míg egyesek kéthetente felkeresik a fodrászukat, a lenövésük korrigálása miatt, addig Parker két és fél hónapot hagy a találkozók között, ami rendkívül alacsony karbantartási költséget jelent. Ez a lágy, könnyed megjelenésnek és Gilbert technikájának is köszönhető, aki azt is elmondta, hogy a szín megőrzéséhez otthoni ápolásra szulfátmentes sampont és havonta egy mély kondicionálást ajánl.

Ez is érdekelhet

Sztármenyasszonyok, akik miniben mondták ki a boldogító igent

Sztármenyasszonyok, akik miniben mondták ki a boldogító igent

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!