Ezért alakulhatnak ki pigmentációs bőrhibák

2014.június.6.

Mi a melanin?
Egy bőrpigment, amely a bőr színének meghatározásáért felel. Néhányan nagyobb melanintartalmú bőrfelülettel (pl. anyajegy) születnek, néhány embernél pedig akkor alakul ki ez a probléma, amikor oxidációs reakciók miatt a melanociták túlműködnek. "Az UV-fény, a hormonok és a bőr gyulladásos folyamatai is képesek stimulálni a melanocitákat. Mindazonáltal, a természetes öregedési folyamatok is kibillenthetik a melanocitákat egyensúlyi állapotukból" – mondta Kerstin Bohnsack.

A hiperpigmentáció oka
Semmi köze a korhoz. Gyakran "társul" hormonális változásokkal terhelt időszakokhoz (terhesség, menopauza), illetve sokévi fogamzásgátló tabletta-használat után is jelentkezhet. A hiperpigmentáció egy másik típusát a gyulladásos bőrbetegségek okozzák, így például a pikkelysömör, az ekcéma és a pattanások. A gyógyszerekre, égésekre, lézerkezelésre és lézeres epilálásra adott allergén reakciók is pigmentációs rendellenességekhez vezethetnek.

Kezelhető otthon?
Igen is, meg nem is. Az öregségi foltok maradéktalan eltüntetése és az extrém hiperpigmentáció teljes megszűntetése csak bőrgyógyászati invazív beavatkozás révén lehetséges. Ha a hiperpigmentációtól a kémiai hámlasztás vagy a lézerkezelés révén megszabadultunk, és a bőr meggyógyult, érdemes bevetni krémeket.

Mit szerezz be?
A gyógyszertárban már kapható az új EVEN BRIGHTER, amely megakadályozza az új pigmentfoltok kialakulását. Formulája táplálja a bőrt, megelőzi az UV-sugárzás okozta DNS károsodást, és stimulálja a már károsodott bőr regenerációját. A magas UVA/UVB-védelem (FF30) megelőzi az új pigmentfoltok kialakulását. Az eredmény: a bőr megfelelően ápolt és védett lesz, a bőrszín pedig napról napra ragyogóbbá válik. Mindössze 4 hetes használat után a hiperpigmentáció észrevehetően csökken – és rendszeres használat mellett az eredmény tovább javul. 6785 Ft/50 ml


Ez is érdekelhet

Podcast: Inspiráló nők a könnyűzenében - Szovják Bea

Podcast: Inspiráló nők a könnyűzenében - Szovják Bea

GLAMOUR Horoszkóp

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.