Faarc helyett felszabadult mosoly: Így működik a botox és a hiarulonsav!

Szponzorált tartalom

2019.július.8.

Manapság a botoxszal és a hialuronsavval kapcsolatban leginkább a ránctalanítás és az ajakfestés jut csak eszünkbe. Ez a két anyag azonban sokkal többre képes! Helyesen alkalmazva visszaforgatják az idő kerekét és kiválthatnak egyes plasztikai műtétet is.

A nők egyik legnagyobb ellensége – a könnyen felszaporodó kilók mellett – a ráncok, melyek akkor is megjelennek, ha nem akarják. Az idősödés, a környezeti ártalmak, az életmód mind nyomot hagynak az arcon, és a szarkalábak, majd később kialakuló mélyebb ráncok ellen nincs olyan csodakrém, amely valódi és tartós eredményt hozna. A műtét nélküli megoldásokról beszélgettünk Dr. Sobor György plasztikai sebésszel, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakértőjével.

Az arcod él, ha akarod, ha nem

Sokakat megdöbbentett az a hír, hogy egy nő az elmúlt 30 évben nem mosolygott, csak azért, hogy ne alakuljanak ki az arcán ráncok. Elsőre talán jó ötletnek tűnik, de az arcunkon nagyon nehéz uralkodni, érzelmeink kiülnek rá, szomorúságunk, boldogságunk egyaránt leolvasható róla. És őszintén… milyen élet az, amelyben nem nevetünk soha, mert félünk az öregedéstől? Elég bizarr dolog, főleg annak fényében, hogy a ráncosodás elkerülhetetlen folyamat! Tény, hogy egyes rossz szokások, például a szemöldök rendszeres összehúzása, gyorsan megtöri a bőrt, de a ráncok ellen felvehetjük a harcot injekcióval bejuttatott felszívódó töltőanyagokkal!

Az egyik a hialuronsav, mely az emberi testben is megtalálható. Ez az anyag megköti a vizet, és ha a ráncokat kezelik vele, hatására azok kiemelkednek, így mélységük csökken, a bőr hidratálttá és ragyogóvá válik. A másik vegyület, amellyel az öregedés jeleire csapást mérhetünk, a botox, mely kizárólag azokra az izmokra hat, melyek mozgása felelős a ráncok kialakulásáért. Hatására a bőr úgymond kipiheni magát, ezáltal csökken a redők mélysége.

Ha kibabrált veled a genetika, akkor is megoldás lehet

A karikás, beesett szemek lehetnek egyes betegség tünetei is, de sokkal gyakoribb, hogy genetikai háttere van, ahogy ajkaink vastagságának is. Ezt örököltük, kész, passz! Sokan beletörődnek ebbe, de azoknak, akik mégis szeretnének változtatni ezeken, a felszívódó töltőanyagokkal történő kezelés jó választás! A hialuronsavas feltöltés nemcsak telt és csodás ajkat varázsol, hanem visszaadja az arc elveszített volumenét is, így műtét nélkül érhetőek el a vágyott arcvonások. A botox segítségével pedig megemelhető a szemöldök, a felső szemhéj és az ajkak formája is korrigálható.

Ezekkel az apró trükkökkel évekkel is elodázható az arcplasztikai beavatkozások jelentős része, ami azért nem semmi, főleg, hogy egy-egy kezelés mindössze fél óra, így akár az ebédidődbe is belefér!

Ha több információra van szükséged az esztétikai kezelésekkel kapcsolatban, kérj időpontot a Budapest Plasztikai Intézet orvosaitól a budapestplasztika.hu oldalon, vagy a +36 1 354 08 00 telefonszámon.

Ez is érdekelhet

Házimunkák, amiket bátran rábízhatsz a gyerekedre is

Házimunkák, amiket bátran rábízhatsz a gyerekedre is

GLAMOUR Horoszkóp

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.