A 'felhő bőr' a legújabb szépségtrend, amivel meg kell ismerkedned, mire beköszönt a tavasz

A ragyogó, egészséges bőr mindig is a trendek fókuszában marad, a legújabb szépségtrend azonban egy egészen más, újfajta perspektívából közelíti meg a természetes ragyogás fogalmát. Nézzük, mi a felhő bőr szépségápolási trend lényege!

Ismerkedj meg a legújabb szépségtrenddel, ami a 'felhő bőr' elnevezést kapta, és nem véletlenül
Ismerkedj meg a legújabb szépségtrenddel, ami a 'felhő bőr' elnevezést kapta, és nem véletlenül
Fotó: Northfoto/GLAMOUR

Szépségtrendek jönnek-mennek, vannak olyanok, amelyek varázsa rövid idő után elillan és a feledés homályába merülnek, és vannak, amelyek hosszú időn át kitartanak mellettünk, ráadásul nem ok nélkül. A természetesen ragyogó bőrfelszín méltán vívta ki magának rangos pozícióját, amelyet évek óta hősiesen tart is, hiszen a makulátlan, egészséges bőrkép látszatát adja vissza. Az első fénylő bőrtrend egy egészen újfajta sminkterméket is magával hozott, mégpedig a highlightert, ami azóta is ott lapul a legtöbb nő sminktáskájában és senki nem felejtette el használni. Azóta számos változata megjelent már, és mi mindig felkapjuk a fejünket, ha egy új irányzat kopogtat be a ragyogó bőrrel kapcsolatban. Idén tavasszal a felhő bőr szépségtrend viszi a prímet, ami valami réginek és valami újnak tökéletes összeolvadásából született – próbáld ki te is!

A ragyogás új dimenziója

A néhány évvel ezelőtti teljesen matt, fénytelen arcbőr helyét hirtelen átvette a természetesen ragyogó, fényes arcbőr, és nők milliói tértek át erre az irányzatra. A felhő bőr szépségtrend ezt a két irányzatot ötvözi, és egy légiesen könnyű, tündöklő bőrfelszínt eredményez. Nem lepődünk meg, hogy a hashtag több, mint 3 millió megtekintést tudhat magáénak a TikTokon és újra meg újra bukkannak fel jobbnál jobb oktató videók, a szépségmárkák pedig sorra rukkolnak elő a felhők könnyedségéhez hasonlító termékekkel, legyen szó sminkről, bőrápolásról vagy illatokról.

A szépségtrend lényege, hogy a fényes textúra egy könnyed, matt végeredményű alapozó alá kerül, így ugyanúgy megmarad az egészséges bőrfénylés, viszont olyan látványt biztosít, mint amikor a felhőkön átszűrődik a fény – innen jött a találó elnevezés. Ennek ellenére egy finom, nem túl nagy szemcsékkel ellátott highlighter réteggel nem lehet melléfogni!

A Wednesday ihlette gótikus sminktrend meghódította a világot: mutatjuk, hogyan készítheted el

Légiesen könnyű rétegek

Elkapott az ihlet, és holnap már te is egy légiesen könnyed alappal indítod a napot? Néhány egyszerű dologra kell csak figyelned, és te is elkészítheted magadnak a felhő bőr pontos mását otthon. Nézzük, melyek ezek!

  1. A bőrápolási lépés kulcsfontosságú. Amellett, hogy az éjszakai bőrápolásra gondos figyelmet fordítasz, a nappali az arctisztítás után vigyél fel szérumot, és ennek tetejére egy gazdag hidratáló krémet bázisként!
  2. Ezután következhet a titok: egy leheletvékony réteg arcápoló olaj kerüljön fel a hidratálód tetejére, ami fokozza a ragyogó bőr hatást!
  3. Amennyiben apró bőrhibáid vannak, most fedd el őket egy korrektor segítségével, majd jöhet a szintén lehetvékony alapozóréteg! Az alapozó helyett használhatsz BB vagy CC krémet, esetleg poros állagú terméket is, a lényeg, hogy a termék matt legyen és könnyed textúrájú egyszerre.
  4. Csak azokon a részeken mattítsd az arcod extra púderrel, ahol a termékek hajlamosak elmászkálni a helyükről! A bronzosítót, pirosítót a megszokott módon vidd fel!
  5. Válassz egy olyan highlightert, ami rendkívül finom szemcsékből áll és szinte észrevehetetlen, hogy ott van!

A szépségápolás szerelmeseinek:

Ez is érdekelhet

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói