Felkensz magadra egy új arcbőrt, és máris húsz évvel fiatalabbnak látszol?

2016.május.10.

Alig múltál még húsz? Akkor könnyen lehet, hogy te már sohasem leszel öreg. Legalábbis az arcodon nem fog látszani. Most ugyanis nagyon bíztatóak a kilátások arra nézve, hogy pár év múlva már kockázatos műtétek nélkül lehet sokkal fiatalosabb a megjelenésünk. Egy kémikusokból és kutató orvosokból álló csapat ugyanis kikísérletezte a szilikonból készült, úgynevezett második bőrt, amely a saját arcbőrre "helyezve" kisimítja a korral is járó ráncokat és duzzanatokat. A tudományos felfedezést a Nature Materials folyóiratban tették közzé a tudósok.

Amint arról a www.popularmechanics.com oldal beszámolt, az újonnan kifejlesztett, XPL elnevezésű anyag papírvékony, szinte beleolvad a bőrbe, vízálló, még az arcmosással járó dörzsölésnek is ellenáll, és alatta kitűnően lélegzik a bőr. Vagyis tulajdonképpen láthatatlan és nem károsodik a viselés során, ugyanakkor egyszerűen lehúzható a bőr felületéről. (Persze, a honlap szerint ez látványra olyan, mint amikor a leégett, hámló bőrt hámozzuk le magunkról, ugyanakkor természetesen ez nem fájdalmas).

A második bőr úgy működik, hogy két különböző anyagot kell egymást követően fölhelyezni a bőr felületére, amelyek aztán egybeolvadnak és a bőrrel is szinte együtt lélegző és mozgó felültet képeznek, miközben sokkal simább bőrfelszínt eredményeznek. Különösen a durva ráncok, duzzanatok és foltok eltüntetésére és a hidratáltság megőrzésére használható remekül az anyag. Ráadásul amellett, hogy az anyag évekkel fiatalít, a kutatók a jövőben azt is el tudják képzelni, hogy általa a bőr mélyebb rétegeibe tudnak különböző hidratáló anyagokat vagy fényvédőket juttatni.

Ez is érdekelhet

Kell egy kis extra stílustrükk mára

Kell egy kis extra stílustrükk mára

G-Életstílus

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít