Félresikerült az önbarnítás? Így hozd helyre!

2021.szeptember.11.

Mindannyian átérezzük: felébredsz reggel, az előző este felvitt önbarnítót pedig megpróbálod lemosni az útmutató szerint, és reménykedsz, hogy gyönyörű, aranybarna bőrt kapsz, a végeredmény viszont szörnyen rosszra sikerül.

Félresikerült az önbarnítás? Így hozd helyre!
Fotó: Getty Images

De mi ennek az oka? Talán egy nem elég jó minőségű terméket választottál vagy számodra túl narancsos árnyalatot? Sok tényező lehet a hibás, de a lényeg, hogy tudd, hogy tüntesd el a kellemetlen látványt!

Lehet, hogy maximálisan betartod az útmutató lépéseit, de néha a hibák kikerülhetetlenek. És ilyenkor mi lehet a megoldás? Vannak, akik a száraz testkefére esküsznek, de a babaolajat is rengetegen választják. De milyen lehetőségeid vannak még?

Hogyan távolíthatod el az önbarnítót?

A barnulás tovább folytatódik, még akkor is, ha lemosod. Ténylegesen csak három nap elteltével távolíthatod el. Azonban vannak tippek és trükkök, amik felgyorsíthatják a folyamatot.

Az egyik legjobb módszer, ha aromaterápiás olajjal gazdagított fürdőt veszel, ugyanis segít a bőr felületének fellazításában. A törölköződdel óvatosan dörzsölheted a makacs foltokat, különösen azokon a területeken - a karod és a combod belsején - ahol a legkönnyebben összegyűlhet az önbarnító.

Így lehet napsütötte, aranybarna bőröd extragyorsan! Imádni fogod!

Így lehet napsütötte, aranybarna bőröd extragyorsan! Imádni fogod!Vannak olyan termékek, amelyek segíthetnek az eltávolításban?

Természetesen vannak olyan termékek, amelyek ilyen szempontból kifejezetten hasznosak, a sárgásság megszüntetésére irányulnak. Ezek leginkább tónuskiemelők, hámlasztók, testradírok és alapozó hatású testápolók.

Mi a helyzet a hagyományos módszerrel?

Ha már nagyon felbosszantottak a makacs, nem kívánt foltok, akkor vágj egy szelet friss citromot és masszírozd bele az adott területbe.

Hogyan kerülheted el a csíkokat?

Úgy, hogy egyenletes, tiszta, hámlasztott bőrre alkalmazod. Gondoskodj róla, hogy a bőrödön ne maradjon olaj, viasz vagy testápoló, hiszen ezek reakcióba léphetnek a barnítóval. Egy kis stratégiailag felkent hidratáló viszont hasznos lehet. Vigyél fel egy könnyű réteg aloe vera alapú hidratálót a tenyeredre, a könyöködre, a térdedre és a talpadra, hogy lelassuljon ezeken a területeken a barnulás azért, mert alapvetően szárazabbak, mint a test többi része és a barnítókrémek jobban, gyorsabban felszívódnak és hatékonyabban kifejtik a hatásukat, tehát mélyebben barnulnak.

Ami a felvitelt illeti: mindig a bokádtól kezdd, egészen a mellkasodig, mindezt pedig sűrű mozdulatokkal végezd, de ne körkörössel, így biztosítva az egyenletes eloszlást.

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.