Így szabadulj meg a géllakkodtól anélkül, hogy károsítanád a körmöd!

Bármennyire is imádod lepucolni vagy éppen lerágni a körmödön levő géllakkot, rosszabbat nem is tehetnél a körömlemezeidnek. Ha nincs időd beugrani a körmösödhöz, az előző dizájnnak viszont így vagy úgy, de mennie kell, van egy jó hírünk! Mindezt otthon is megcsinálhatod! Csupán egy kis türelemre és néhány egyszerű eszközre lesz szükséged!

Így szabadulj meg a géllakkodtól anélkül, hogy károsítanád a körmöd!
Fotó: Getty Images

Elő a körömreszelővel!

Mielőtt bármilyen lemosó folyadékhoz nyúlnál, fogj egy durvább reszelőt és óvatosan menj át vele a géllakk legfelső rétegén. Nagyon fontos, hogy itt nem a lakk eltávolítása a cél, hanem az anyag "felsértése", így próbálj nem belereszelni a színbe!

Védd a bőröd!

Mielőtt tovább haladnál, vigyél fel egy csepp ápoló olajat vagy vastagabb krémet a körmeid köré, hogy megóvd a bőröd az aceton szárító hatásától!

Áztass be néhány vattapamacsot!

A géllakk-eltávolítás titka, az acetonos áztatás. Szakértők szerint a legjobb, ha erre vattakorong helyett a hagyományos pamacsot választod, hiszen lényegesen jobban magában tartja a folyadékot. Itasd át a vattát bőségesen!

Nem pattog le a körömlakkod, ha ezeket a fedőlakkokat használod

Nem pattog le a körömlakkod, ha ezeket a fedőlakkokat használodElő a fóliával!

A következő és egyben legfontosabb lépés, hogy az átitatott vattát valahogyan a körmödön tartsd anélkül, hogy az összes lemosó elpárologna. Ehhez a legtöbb háztartásban megtalálható alufólia lesz segítségedre! Vágj belőle körülbelül 6-7 centiméteres négyszögeket, helyezd a lemosós pamacsot a körmödre, majd csavard be az ujjad a fóliába, hogy minden a helyén maradjon! Miután mind a 10 körmödet becsomagoltad, várj körülbelül 10-15 percet, hogy a géllakk fellazuljon!

Ideje leszedni!

Óvatosan húzd le a kis gyűszűket! Ha a géllakk pelyhekben válik fel, az azt jelenti, hogy könnyedén leszedheted. Ha úgy látod, még nagyon ragaszkodik az anyag, hagyd rajta a fóliát plusz 5 percig! Miután levetted, fogj egy narancsfa pálcát (ezt bármelyik körmös üzletben beszerezheted), majd óvatosan told le a fellazult géllakkot a körmeidről! Ha bárhol maradt egy kis szín, csak menj át a körmödön egy bufferrel és óvatosan polírozd le!

Vigyázz! A körömrágás rettenetes betegségeket okozhat

Vigyázz! A körömrágás rettenetes betegségeket okozhatAz aceton, bár hatékonyan távolítja el a géllakkot és nem károsítja a körömlemezt, mégis rendkívül szárít. Így minden procedúra után érdemes bevetni néhány intenzíven hidratáló terméket. A körömágy-ápoló olajok mellett a kókuszolaj, vagy bármilyen növényi vaj szuper választás!

Ez is érdekelhet

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk