10 alapszabály, amit mindig tarts be hajfestés előtt

2021.július.19.

Amikor legelőször úgy döntesz, hajszínt szeretnél váltani, és belépsz a fodrászszalonba, hirtelen ijesztőnek tűnhet a dolog. Pedig, ha profi fodrászra bízod magad, az általában annyit jelent, hogy egy szakértő keveri ki a neked megfelelő színt az alapján, hogy te mit és hogyan szeretnél. Nagyon fontos, hogy a lehető legérthetőbben és legtisztábban mondd el az elképzelésed, hiszen senki nem lát a fejedbe, így a fodrász sem tudja szavak nélkül kitalálni mire gondoltál. Ezzel elkerülheted a lehetséges katasztrófát és a felesleges pénzkidobástól is megkíméled magad.

10 alapszabály, amit mindig tarts be hajfestés előtt
Fotó: Getty Images

Íme 10 dolog, amit tudnod kell, ha profi segítséget kérsz:

  1. A legjobb, ha viszel magaddal egy fotót arról a fazonról és színről, amilyet szeretnél. Így a fodrász akkor is tudni fogja mire gondoltál, ha esetlegesen nem tudnád olyan jól elmagyarázni neki. A böngészésre már számos internetes oldal áll rendelkezésedre: itt van például a Pinterest vagy az Instagram.
  2. Ne moss hajat közvetlenül a festés napján!
  3. Ha már úgy döntöttél, hogy hajszínt váltasz, ne felejtsd el védeni is azt! Használj színvédő termékeket, hogy hajad minél több ideig megőrizze csodálatos árnyalatát!
  4. Nem minden menő, ami trendinek számít! Ne szaladj az éppen hóbortnak számító frizurák után, és csak akkor válaszd őket, ha az valóban passzolnak hozzád!
  5. Kérd meg a fodrászodat, hogy vigyen fel valamilyen zsírosabb krémet a homlokod és a hajad találkozásához, így megelőzve a lehetséges festékfoltokat a bőrödön.
  6. Válassz olyan alapszínt, ami hasonlít az eredeti hajszínedre, és gazdagítsd azt sötétebb-világosabb árnyalatokkal!
  7. Ha a hajszíned sárgás árnyalatúvá válik, használj hamvasító hatású sampont, ugyanis ez lilás színével könnyen kiüti a narancsos színpigmenteket!
  8. Az alapszín kiválasztásánál maximum két árnyalattal sötétebb, vagy két árnyalattal világosabb festéket válassz! Hiszen ha az új szín túl világos, a lenövés sárgásnak tűnhet, ellenkező esetben pedig túl szürkének!
  9. Ha festett a hajad, próbáld meg elkerülni a mindennapos mosást! A legjobb, ha egy héten maximum 2-3 alkalommal mosol hajat, a köztes időben pedig bátran használj száraz sampont, ami segít, hogy a tincseid újra frissnek tűnjenek!
  10. Használj hővédő termékeket! Mivel a hajnak épp elég megpróbáltatás a színváltás, fontos, hogy minden egyéb károsodástól megvédd! Használj szérumot vagy hővédő spray-t hajszárításhoz és hajformázáshoz is!

Ez is érdekelhet

Leighton Meester volt a Gossip Girl legnagyobb stílusikonja

Leighton Meester volt a Gossip Girl legnagyobb stílusikonja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet