Hajszálak a hajkefében és a pulóveren?

2016.június.29.

Férfiak és nők esetében is más-más kiváltó oka lehet a hajhullásnak. A stressz, az örökletes tulajdonságok, a gyógyszeres kezelés, a helytelen táplálkozás mellett még nagyon sok kiváltó oka lehet. A haj folyamatosan megújul, különböző életciklusokon megy át, tehát a hajhullás maga természetes jelenség. Egészen addig, amíg a kihullott hajszálak helyén újabbak nőnek. Átlagosan százezer hajszállal rendelkezünk. Ami meglepőbb lehet, hogy amikor egy hajszál kihullik, a hajhagyma három, sőt akár hat hónapig inaktívvá válhat és csak ezután kezdi el az új hajszál termelését. Az alvó szakaszban a hajhagyma nem termel új hajszálat, azonban ideális feltételek biztosításával működése serkenthető. A hajhullás lehet örökletes, de külső tényezők is hatással lehetnek rá.

Amikre figyelj oda:
Ha a hajat mindennap szorosan hátrahúzod, mert lófarokba kötve hordod, megerőltetheted a hajszálaid. Abból nincs gond, ha időnként így hordod a frizurád, de ilyenkor is borításmentes, fémcsatos hajgumit használj, ami nem erőlteti a szálaid.

Szinte mindenki veszít a hajszálaimból, körülbelül naponta hetvenet. Amikor várandós egy nő, akkor viszont a hormonok ezt a folyamatot megakadályozzák. Viszont előbb vagy utóbb, de az addig el nem hullott szálaknak le kell cserélődniük és ez általában a szülés vagy a szoptatást követő három-hat hónapban meg is történik. Ez viszont nem azt jelenti, hogy többé soha nem nő vissza a hajad, sőt. Van, akinek még több is lesz.
Napi egyszer-kétszer masszírozd át a fejbőröd, mert ez javítja a hajtöveid vérellátást.

Kerüld a nehéz hajformázó termékek használatát, mert ez lenyomhat a hajadat.

Ne balzsamozd a fejbőröd, mert ez eltömítheti a pórusokat és az tovább nehezíti az új szálak növését.

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós