A 2024-es hajtrendek mellett te sem fogsz tudni elmenni szó nélkül!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha szeretnénk inspirációt gyűjteni, akkor most érdemes odafigyelnünk, ugyanis a brit GLAMOUR-nak világhírű szakemberek árulták el, mik lesznek a 2024-es hajtrendek. Legyen szó rövid vagy hosszú, hullámos vagy göndör hajról, biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes fazont.

A 2024-es hajtrendek magukért beszélnek
A 2024-es hajtrendek magukért beszélnek
Fotó: IMaxTree/Glamour

A jó hírünk az, hogy bátran kísérletezhetünk és felrúghatjuk a szabályokat. 2023-ban sok olyan megjelenést láthattunk, ahol a klasszikus eleganciát friss és modern stílussal ötvözték. Ez 2024-ben tovább folytatódik, de már sokkal merészebb módon. Egyre kreatívabban fogjuk kifejezni a hajunkkal, milyen stílust szeretnénk képviselni vele a megjelenésünkben. Többek között visszatérnek a hajba való kiegészítők, a rövidebb, merész formák, megismerhetjük az idei legnépszerűbb bob fazont, és megtudhatjuk azt is, hogyan emelhetjük ki a legjobban az arcformánkat. Íme a 2024-es hajtrendek, amelyek reflektorfénybe kerülnek.

HIRDETÉS

Hajba való bájos masnik

Mielőtt még megmutatnánk, melyek a legnépszerűbb hajvágások idén, kezdjük egy olyan kiegészítővel, amit mindenképp érdemes lesz beszereznünk, ha eddig még nem tettük. Amennyiben tavaly lemaradtunk a nagy masnis hajba való kiegészítőkről, most bepótolhatjuk, ugyanis 2024-ben még felkapottabb lesz ez a trend. Imádjuk őket copfok, fonatok, kontyok és félig kiengedett frizurák kiegészítőjeként is.

Egy klasszikus fekete bársony anyagból készült masnival nem nyúlhatunk mellé, de ezek mellett várhatóan ebben az évben találkozhatunk majd az organza, selyem vagy metál hatású anyagokkal és ezeknek különböző árnyalataival is.

Olyan rövid haj trendek jönnek 2024-ben, hogy csak ámulunk! Felkészültél?

Olyan rövid haj trendek jönnek 2024-ben, hogy csak ámulunk! Felkészültél?

Arcot keretező, réteges hajvágás

Ez a trend lesz az egyik legmeghatározóbb idén. Az arcot keretező réteges hajvágással nagyon izgalmassá tehetjük arcvonásainkat. Minden típusú hajjal és hajhosszal nagyon jól működik, többdimenzióssá és légiessé válik tőle a frizuránk. Az arcunk körül félhold alakban elhelyezkedő rétegek akkor mutatnak a legjobban, ha olyan apró részletességgel vannak vágva, hogy bár beleolvadnak a hajunkba, mégis textúrát, tömeget és hosszúságot adnak neki végeredményben.

„2024-ben sokat fogunk találkozni a Jóbarátok című sorozatból ismert Rachel stílusú frizurával. A legtöbb hajhosszal és fazonnal jól működik, és a hajvonal körüli törékenyebb és vékonyabb hajszálakat is felfrissíti ez a típusú vágás. Ettől dúsabbnak és egészségesebbnek fog tűnni a hajunk” - mondja az elismert hajstylist és divattrend előrejelző, Tom Smith.Ez egy jó választás, ha szeretnénk megtartani a hajhosszunkat anélkül, hogy élettelen és lelapult hatású lenne. „Ha a hosszú haj mellett döntünk, fontos, hogy megtaláljuk azt a fazont, ami kiegészíti a stílusunkat. Ne engedjük, hogy a hajunk átvegye az irányítást felettünk, mert ez könnyen elrejtheti az arcvonásainkat. Minden esetben azt javaslom, hogy ha szeretnénk megnyitni az arcunkat, akkor ezt a vágástechnikát válasszuk, és figyeljünk arra, hogy a tincseink lágyan mozogjanak az arcunk körül. Ettől a hajunk dúsabb, vastagabb és sokkal érdekesebb lesz”- magyarázza Dom Seeley, híres fodrász és a Color Wow nemzetközi kreatív igazgatója.

Olasz bob

A bob frizurák továbbra is népszerűek maradnak, különösen egy bizonyos változatuk, amely mindenki figyelmét felkelti majd. Jellemző lesz a formára a tömörebb és dúsabb hatás, ami nagyon jól mutat lágy hullámokkal kiegészítve is. Minden arcformához jól passzol, elképesztően elegáns és szexi.

Még hogy a rövid haj unalmas! 6 fazon, ami bizonyítja, mennyire nőies és izgalmas

Még hogy a rövid haj unalmas! 6 fazon, ami bizonyítja, mennyire nőies és izgalmas„Szerintem idén a bob frizurák lesznek a legdivatosabbak, egyre elegánsabbá és olaszosabbá válnak majd. Az olasz bob igazán ragyogó, sima és ápolt, mozgalmas, de mégis tömör. Ami a helyes elkészítést illeti, ennek a típusú bobnak az ideális hossza valahol az áll és a kulcscsont között helyezkedik el, úgy, hogy nincsenek benne rétegek" - mondja Dom.

Modern 'midi' frizura

A 'midi' hajvágás egy közepes hajhosszúságú frizura, ami a rövid és a hosszú hajat ötvözi. Elég rövid ahhoz, hogy frissnek és stílusosnak érezzük magunkat tőle, ugyanakkor elég hosszú ahhoz, hogy sokoldalúan viselhessük. Idén ezt a trendi fazont lágy, szinte észrevehetetlen rétegek kialakításával tehetjük még izgalmasabbá.

2024 legnagyobb hajszíntrendje már most tarol a hírességek között

2024 legnagyobb hajszíntrendje már most tarol a hírességek között„Ahhoz, hogy a midi hajvágásunk mindig friss és ápolt megjelenésű legyen, javasolt néhány hosszú réteget belevinni, és rendszeresen vágatnunk belőle, hogy egyszerű, letisztult és ápolt maradjon” - mondja Jay Birmingham, akinek ügyfelei közé tartozik Sofia Richie is. „Ha éppen kísérletező kedvünkben vagyunk, akkor változtassuk meg kicsit a színét. Khloe Kardashian is ezt a megjelenést választotta nemrégiben” - tanácsolja Andrew Fitzsimons, a hírességek fodrásza, akinek többek között a Kardashian családból is több ügyfele van.

Lágyan körülölel

Az úgynevezett 'halo' hajvágás olyan formát hoz létre, ami úgy öleli körbe a hajunkat, akárcsak egy glória. Ezt a technikát gyakran alkalmazzák olyan hajtípusoknál, amelyek hajlamosak a lapos vagy élettelen megjelenésre. Vékony haj esetén extra volument ad, míg a természetes hullámokat vagy a göndör fürtöket nagyon szépen kiemeli.

Julia Roberts új frizurájától még a lélegzetünk is elállt

Julia Roberts új frizurájától még a lélegzetünk is elállt„A kerek 'halo' forma nagyban meghatározza a hajvágások formáit 2024-ben. A legtöbb hajtípussal jól működik, de a természetes göndör és textúrált hajat emeli ki a legjobban. Egyenes haj esetében is választhatjuk ezt a trendet, például nagyon jól néz ki egy lekerekített frufruval, az arcunkat keretező lépcsőzetes hajvágással, valamint közepesen hosszú lágy rétegekkel kiegészítve is“ - fejti ki Tom.

Hódít a rövid

Az idei évben újra divatba jönnek a rövid hajvágások, különösen a pixie lesz az, ami meghatározza majd a rövid formákat. Ezt a kreatív, lágy frizurát sokféleképpen stylingolhatjuk, ezért különböző megjelenést és hatást érhetünk el vele. Magabiztosságot és önbizalmat sugallhatunk, ha ezt a típusú frizurát választjuk.

Ez történne a hajaddal, ha egy hónapig nem mosnád meg

Ez történne a hajaddal, ha egy hónapig nem mosnád meg„A rövidebb hajstílusok ismét vissza fognak térni 2024-re. A tavalyi év második felében sok bátor nőt láttunk, akik rövidre vágatták a hajukat, ami nagyon elegánsan mutat. Már előre látom, hogy a pixie frizurák lassan vissza fognak térni a divatba. Taylor Hill jelenleg egy olyan változatát viseli, ami nagyon modern, friss és nőies“ - mondja Dom.

„A 2024-es pixie frizurák a puhaságra, nőies vonalakra és a göndör textúrára fognak összpontosítani, ahelyett, hogy a korábban látott éles és androgün vonalakat preferálnák. A frizura a külső vonalak mentén precízen vágott, ugyanakkor rendelkezik súllyal, puhasággal és hosszúsággal, így lehetőségünk nyílik arra, hogy sokféle stílust kipróbálhassunk és variálhassuk. Ezáltal könnyedén viselhetjük és kreatívan variálhatjuk a frizuránkat" - tette hozzá.

Frufru-őrület

A frufru a legegyszerűbb módja annak, hogy felfrissítsük a frizuránkat. A szakértők idén ennek kétféle verzióját emelték ki. Népszerű lesz a puha és lágy, illetve a tömör, függönyszerű baba frufru is.

„A 'Birkin' frufruval egy igazi menő lányos karaktert érhetünk el, és ezt választják általában a legtöbben" - mondja Adam Reed, profi hajstylist és a L’Oreal Professionnel szerkesztői nagykövete. „Laza és természetes hatású, könnyed madártollszerű végei vannak” - teszi hozzá. Andrew szerint a rövid baba frufru lesz igazán népszerű, ami a szemöldök felett levágott hosszt jelenti. „Határozottan azt gondolom, hogy 2024-ben visszatérnek majd a baba frufruk. A függöny frufruk nemrégiben ismét divatba jöttek, és szerintem a rövidebb baba frufru formáknál is ez lesz a divat."

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 antioxidáns étel, amiből minden egyes nap enned kellene

7 antioxidáns étel, amiből minden egyes nap enned kellene

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

6 dolog, amit ha betartasz, elkerülheted az intim fertőzéseket (x)

6 dolog, amit ha betartasz, elkerülheted az intim fertőzéseket (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Töredezett a hajad? Ez a hajápoló csodákra képes (x)

Töredezett a hajad? Ez a hajápoló csodákra képes (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)