Hogyan szabadulj meg a bőrödre került hajfestéktől?

2021.április.5.

Mindegy, hogy a fodrásznál vagy otthon festették be a hajad, az egészen biztos, hogy már előfordult olyan, hogy a bőrödön maradt a hajfesték. Történnek balesetek, de szerencsére az új színt nem kell a bőrödön is viselned. Vannak módszerek, melyek segítségével meg tudod előzni, vagy könnyen el tudod távolítani a festéket.

Hogyan szabadulj meg a bőrödre került hajfestéktől?
Fotó: Getty images/Glamour

Nina Rubel, fodrász, és Shvonne Perkins, a Training and Education menedzsere fogja részletesebben elmagyarázni a folyamatot és a különböző praktikákat.

Hogyan tudod elkerülni, hogy a festék a bőrödre kerüljön?

Mind a bőr-, mind a hajápolás esetében a legfontosabb dolog a megelőzés. „Ha a fodrásznál vagy, viseld a köpenyt, amit adnak, vagy tegyél magadra egy plusz védőréteget” - javasolja Rubel. Ha otthon szeretnéd befesteni a hajadat, légy nagyon óvatos, hogy ne érjen a bőrödhöz a hajfesték. Perkins szerint, ha olyan krémet kensz a hajvonalad mentén végig, ami vazelint tartalmaz, segíthet elkerülni a bajt. De azért figyelj oda! „Fontos nem elfelejteni, hogy ezek a termékek arra lettek kitalálva, hogy blokkolják a festéket, épp ezért, ha a hajadra is kerül belőle, ott is blokkolni fogja.”

Hogyan távolítod el a bőrödön maradt festéket?

„Vannak nagyon jó törlőkendők, amikt direkt erre a célra találtak ki” - mondja Perkins. „Ha tudod, hogy sokat fogod otthon festeni a hajad, az a legegyszerűbb, ha bevásárolsz ezekből a kendőkből. Egyből töröld le a festéket, ahogy észreveszed. „Használj egy enyhébb lemosót és vizet – az argán olaj is csodákra képes.”

Hogyan távolítod el a fejbőrről a festéket?

A fejbőr az egyik legegyértelműbb hely, ahol a festék ott marad, épp ezért kell gyorsan cselekedned. „A fodrászatokban lévő samponok eleve olyanok, hogy eltávolítják a hajfestéket a fejbőrről, miközben a friss színt kímélik” - magyarázza Rubel. A hajmosások során érdemes lágyabb samponokat használni, amik megszabadítanak a foltoktól anélkül, hogy kárt okoznának az új színben.

Hogyan szabadulj meg a körmödön és kezeiden maradt festéktől?

Mind a ketten azt tanácsolják, hogy használj gumikesztyűt, és mivel majdnem mindegyik otthoni hajfesték dobozában már eleve megtalálható egy pár, venned sem kell külön. Miután végeztél a festéssel, érdemes magadon hagyni a kesztyűt és úgy lemosni a festéket. Ha még így is marad a körmeiden folt, az a legegyszerűbb, ha körömlakklemosót vagy mosogatószert használsz. Viszont győződj meg arról, hogy utána hidratáló kézkrémet használsz, hogy megelőzd a kiszáradást.

Ez is érdekelhet

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet