Így biztosíts bombabiztos sminket nyárra

2020.július.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Meleg ide vagy oda, a sminkekről nem kell lemondanod, főleg ha tudod hogyan érdemes ezeket elkészítened úgy, hogy biztosan tartsanak.

#tökéletesbőr - előkészületek

Ilyenkor alap, hogy a neszesszeredben vagy a fürdőszobádban mindig rendelkezésre áll egy fényvédős nappali arckrém, vagy arcra való naptej. Ezzel egyrészt óvod a bőröd egészségét, másrészt garantálod a naphosszat tartó hidratálást. Ha száraz a bőröd, akkor egy gazdagon tápláló krémet válassz, ha zsíros, akkor a mattító formulákkal próbálkozz.

A te karakterjegyed - ajkak

A kifutókon és a streetstyle-ban is tarolnak a vörös ajkak, amelyeknél most nincs dögösebb! Ha ez túl klasszikus neked, és egy kicsit bevállalósabb vagy, akkor próbáld ki a kéttónusú ajakfestést, amelyben alul és felül különféle színek vannak. Kombináld a magenta rózsaszínt a pirossal. Ez most a legütősebb páros! Ajakkontúr-ceruzás aládolgozással és egy szupertartós rúzzsal elejét veheted a festék elmaszatolódásának.

Szemmel tartjuk

Az ápolt szemöldök alapeleme a sminknek, az aktuális trendeknek megfelelően úgy a kívánatos, ha dús, természetes és karakteres. Ahol kell, ott egészítsd ki szemöldökceruzával, majd igazgasd meg szemöldökspirállal (átlátszóval vagy színezettel) és így máris adtál egy kis pluszt a megjelenésednek!

Ragyogj akár a csillagok!

Egy percre sem feledkezhetünk meg a highlighterekről, azaz a bőrragyogását fokozó termékekről. Ha olajos a bőröd, akkor csakúgy, mint a pirosítók esetében, válassz porállagú kivitelt, ha pedig normál vagy inkább szárazabb a bőrtípusod, a krémes variációk lesznek a kedvedre. Egy kevés kis "folyékony" fény az arccsontod fölé, csak ennyi kell, hogy a minimálsminked tündököljön!

Színskála

A visszafogott pasztellektől a természetet megidéző harsány színekig most rengeteg árnyalat aktuális. Mi azt mondjuk, hogy a púderrózsaszínnel, az aranylóan ragyogó narancssárgával, a könnyed kékekkel és lilákkal nem foghatsz mellé. A tartósságot szemhéjalapozóval garantáld, így biztos lehetsz a szépségedben, bármilyen izzasztó is a helyzet. Ha az orcákról van szó, akkor egyértelműen a bronzosítás a követendő példa.

Topformában vagy?

Nincs fesztivál és party füstös szemsmink nélkül. A szemhéjalapozás ilyenkor is alap, emellett a vízálló szemceruzát, vagy tust, valamint a szintén vízálló szempillaspirált kötelező kelléknek tekintjük. Egy könnyű, fénylő, vagy vizes textúrájú rúzs vagy színezett ajakápoló tökéletesen elegendő hozzá. Legyen átható a pillantásod, és dobd fel a sminked egy csillogó részlettel: ezüstszürke vagy arany szemceruzával hangsúlyozd a szemzugod!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője